Dylan kort #1180

"Tell Me, Momma" en Chris Shaw: Oké, over grofweg een maand verschijnt dus die grote box met alle opnamen van tournee 1966 op 36 cd's. Niet veel later verschijnt er een soort samenvatting van deze box: één concert op dubbelelpee en dubbel-cd met de titel The Real Royal Albert Hall 1966 Concert!
Ik gebruik het woord 'samenvatting' om aan te geven in welke verhouding The Real Royal Albert Hall 1966 Concert! staat tot de grote box. Dat is mogelijk niet zo gelukkig gekozen want als ik het persbericht op Bob Dylans website goed lees zijn de opnamen op de grote box niet en de opnamen op The Real Royal Albert Hall 1966 Concert! wel gemixt door Chris Shaw. Als dit klopt dan hebben bezitters van de grote box een goede reden om ook The Real Royal Albert Hall 1966 Concert! aan te schaffen.
Als 'lekkermakertje' is voor al die mensen die nog twijfelen over de aanschaf van de 1966-box en / of The Real Royal Albert Hall 1966 Concert! is op Spotify de opname van "Tell Me, Momma" van 26 mei 1966 al te beluisteren.
Gistermiddag zat ik met Peter de Rijk, Alja Spaan en Arie van Egmond om tafel een uur lang te praten over Bob Dylan voor radiozender Amsterdam FM. De uitzending kan hier beluisterd worden.
Waan van de dag: Het maakt vandaag niet veel uit waar je kijkt op internet, maar als je vandaag op internet naar Bob Dylan zoekt dan zul je zeker lezen dat het Nobelcomité tevergeefs pogingen heeft gedaan om contact met Bob Dylan op te nemen. De verschillende berichten lezende lijkt het er op dat de journalisten zich grotere zorgen maken over de mogelijkheid dat Bob Dylan zijn prijs niet komt ophalen, dan de leden van het Nobelcomité. Zie onder andere hier.
Theodor Holman vertaalt Bob Dylans "I'll Be Your Baby Tonight", zie hier.
Bert van Baar over Bob Dylan en zijn Nobelprijs, zie hier.
De schitterende afbeelding is afkomstig uit NRC Next van afgelopen weekend, met dank aan Peter.
Onze Taal over 'De taal van Bob Dylan', zie hier. [met dank aan Silvester]
Twitter: Nadat bekend werd gemaakt dat Bob Dylan de Nobelprijs krijgt, verschenen er op twitter honderden berichten van zowel voor- als tegenstanders. Het is onmogelijk (en onzinnig) om hier links naar al die berichten te plaatsen, maar het meest absurde bericht - afkomstig uit Noord-Korea - wil ik niemand onthouden, zie hier.

Bovenstaande aflevering van "Dylan kort" had natuurlijk - met alle aandacht die Bob Dylan op dit moment krijgt - vele malen langer kunnen zijn. Het is een bewuste keuze geweest om het bij bovenstaande te laten.
Zoals een ieder die deze blog volgt inmiddels zal weten heb ik de laatste tijd wat problemen met mijn gezondheid. Het gaat inmiddels de goede kant op. 
Er zullen op deze weblog dan ook langzaam maar zeker weer steeds vaker berichten verschijnen. Toch verwacht ik niet ooit weer in dezelfde hoeveelheden als voor afgelopen juni berichten op deze blog te plaatsen. De reden daarvoor is simpel: het behoud van mijn gezondheid.

Geen opmerkingen: