Dylan kort #1182

The Bootleg Series vol. 13: Volgens Rolling Stone en Blasting News zal de volgende aflevering van The Bootleg Series de periode 1979 - 1981 beslaan. De uitgave zal mogelijk een dvd met een concert in Buffalo, New York (voorjaar 1980) en cd's met studio- en concertopnamen bevatten. The Bootleg Series vol. 13 zal waarschijnlijk pas volgend jaar verschijnen.
Een Nederlandse vertaling van Clinton Heylins Behind The Shades - een van de betere biografieën over Bob Dylan - verschijnt volgende week, zie hier.
Pijnlijk foutje: Op Cultuurblog van de Volkskrant staat; "op zijn [Dylans] website wordt sinds vandaag het winnen van de prijs in ieder geval erkend: 'WINNER OF THE NOBEL PRIZE IN LITERATURE', valt in kapitalen te lezen bij een beschrijving van zijn boek met songteksten." Wat het pijnlijk maakt is het woord "vandaag". Dit bericht werd op 20 oktober op Cultuurblog gezet. Op de printscreen van Dylans website bij dit bericht is duidelijk te zien dat genoemde bericht al drie dagen eerder, op 17 oktober werd geplaatst. (zie hier) De website Expecting Rain maakte op 18 oktober hier al melding van. (zie hier, nummer 45)
Nog opmerkelijker: De Redactie wijst er op dat de bewuste zin inmiddels weer van de website is verdwenen, zie hier.
Begrijp me niet verkeerd: dit foutje van Cultuurblog is geen wereldschokkend nieuws. Toch wilde ik het hier melden omdat het de waanzin in de media rond het niet reageren van Bob Dylan op het winnen van de Nobelprijs mooi illustreert.
In 1966 was Bob Dylan al dicht bij een Nobelprijs....
Op onderstaande foto leunt Bob Dylan tegen het Nobelprijsmuseum:En dezelfde plek via Google maps:[met dank aan fishtruck voor de foto's!]
Momenteel komt er bijna ieder uur wel een e-mail binnen met één of meerdere links naar artikelen over Bob Dylan en de Nobelprijs. Het is simpelweg onmogelijk om alle links hier te plaatsen. Een kleine, willekeurig gekozen selectie: zie hier, hier, hier, hier. hier, hier, hier, hier, hier en hier.
tijdschriften / kranten:
Katholiek Nieuwsblad nr. 42 (21 oktober) bevat een uitvoerig artikel van mgr. Rob Mutsaerts over Bob Dylan en de Nobelprijs.
De Groene Amsterdammer nr.42 (20 oktober) bevat een aardig artikel van Piet Gerbrandy. Een tweede artikel staat op de website van De Groene Amsterdammer, zie hier.
De Volkskrant, 20 oktober [met dank aan Herman]:Fokke & Sukke (uit NRC) [met dank aan Herman]:"Ballad Of A Thin Man": Ik kreeg een e-mail van Mark met een link naar een filmpje van "Ballad Of A Thin Man". Mark schrijft onder andere: "Of dylan nou wel of niet reageert op het nobel-gebeuren maakt niet zo uit, hij heeft hem! Enfin, hij lijkt hier rond 1.47 te zingen 'thanx for the nobel' - of zijn dat mijn oren? en van 3.00 tm 3.30, het stukje van you're very well read enz, lijkt die ook iets opzij te mompelen, maar tis niet te verstaan wat ..."
Zoiets maakt nieuwsgierig, vooral dat "thanx for the nobel" en dus luisterde ik. Dat kan hier. Maar hoe vaak ik ook luister, ik hoor het niet. Wat ik hoor is "thanks for the loan", precies wat Dylan hoort te zingen op dit punt in "Ballad Of A Thina Man". (Wel een mooi filmpje)Alvast luisteren...

1 opmerking:

Anoniem zei

Denken ze bij Sony dat we allemaal geld te veel hebben? De ene box na de andere... Dit gezegd hebbende, een Bootleg Series over de christelijke jaren lijkt me zeer de moeite waard. Zowel Slow Train als het vaak afgebrande Saved, kan ik best waarderen. Misschien is deze periode na Another Self Portrait ook wel aan een herwaardering toe.
Frans