Bob Dylan: “The news about the Nobel Prize left me speechless”

Bob Dylan heeft het Nobelprijscomité telefonisch laten weten dat hij (uiteraard) de prijs accepteert. En dat de bekendmaking van het nieuws hem sprakeloos liet. (zie hier)
Is er een betere reactie na alle absurde commotie rond het uitblijven van een reactie van Bob Dylan denkbaar dan zeggen dat je sprakeloos was? Nee dus.
Bob Dylan reageerde niet alleen op het winnen van de prijs door het Nobelcomité te bellen, maar ook door een (kort) interview te geven aan Edna Gundersen, zie hier.

Natuurlijk brengen ook de Nederlandstalige kranten, nieuwssites en tijdschriften dit nieuws, zie hier, hier, hier, hier, hier, hier, hier, hier, hier, hier, hier, hier.
[met dank aan Floater en Herman]

Waar blijven de verwarde reacties vol draaikonterij van de journalisten die in de afgelopen weken zich hebben verlaagd tot de roddel en achterklap rond het toekennen van de Nobelprijs voor literatuur aan Bob Dylan? Ik vraag me af of er ook maar één groot genoeg is om zijn / haar fouten en stemmingmakerij te erkennen en recht te zetten. Ik hoop het.


1 opmerking:

hans altena zei

sprakeloos ja, hoe komt hij er op... haha! en weer heeft hij wind gezaaid en storm geoogst... en de reacties van de mensen brachten meer aan het licht dan snel uitgesproken woorden hadden kunnen doen... stilte is nog steeds een wapen in zijn hand... en een noodzaak voor zijn creativiteit, want het zijn de liedjes die spreken zonder valsheid...