Jacques Mees - I'll Remember You

Voor de liefhebbers van Dylan-covers is er goed nieuws: Jacques Mees heeft onlangs zijn nieuwe album I'll Remember You uitgebracht. Op dit album staan Mees' versies van zes Dylan-composities, waaronder "If I Was A King" van The Cutting Edge. Het album I'll Remember You is te koop via de website van Jacques Mees, zie hier.

Het persbericht over I'll Remember You:


Jacques Mees album I’ll Remember You met Bob Dylan songs geplaatst in het Bob Dylan Archief.
Bob Dylan's tekst  "If I Was A King" fonetisch geïnterpreteerd door Jacques Mees.

Nederlands bekendste Bob Dylan vertolker Jacques Mees heeft op 10 april 2016 zijn nieuwe CD  I’ll Remember You uitgebracht. Op dit album staat de obscure Dylan song "If I Was A King". Het nooit eerder gecoverde nummer is afkomstig van Bob Dylans onlangs uitgebrachte Bootleg Series Vol 12 (The Cutting Edge 1965-1966). De opname is uit 1966 en opgenomen op cassette in ‘t North British Station Hotel in Glasgow. Wat Bob Dylan zingt en zegt op de ballad is nagenoeg onverstaanbaar. Met hulp van Eduardo Ricardo (Edlis Café - Dylan fan discussion group/Facebook) heeft Jacques een moedige poging gedaan om een fonetische ‘alternatieve ‘ tekst te schrijven, aan te vullen en het beste uit zichzelf te halen. De tekst van Jacques  werd op materiaal van Eduardo gelegd en het resultaat staat op het album (met alle credits aan Bob Dylan).
De CD I’ll Remember You van Jacques Mees komt in het Bob Dylan Archief en in de bibliotheek van de University of Hibbing (waar Dylan opgroeide). http://www.jacquesmees.com/
https://spaces.hightail.com/space/zesQ7
Album review: Rave http://jacquesmees.com/review001
Info: redhousemusic@home.nl


Geen opmerkingen: