chaosVanavond ontving ik een e-mail van Wim over artikelen uit kranten en tijdschriften. Artikelen over Bob Dylan. Afgezien van het feit dat het altijd aangenaam is om e-mails van Wim te ontvangen, realiseerde ik me tijdens het lezen van die e-mail dat een reeds lang geleden genomen voornemen nog steeds op realisatie wacht: het in het archief steken van de artikelen die ik in de afgelopen maanden heb vergaard.
Dat zijn honderden artikelen. Het opbergen van honderden artikelen kost enkele uren. Op die stapel nog op te bergen artikelen liggen onder andere het artikel uit Humo van november 2013 (zie hieronder) en de schitterende foto van Bob Dylan die in Muziek.nl Magazine (nr. 5, 2014) werd afgedrukt. Die foto is gemaakt door Danny Clinch. Bij de foto staan een paar regels uitleg van Clinch over het maken van die foto.
Vanavond gaat dat opruimen niks meer worden. De plannen dus maar doorschuiven naar morgen, of het weekend. Ik zie wel.
Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik wel goed functioneer in de chaos om mij heen. De chaos van het verzamelen. Dat houdt de drang om op te ruimen wel enigszins tegen.
Het mooiste van chaos is misschien nog wel dat ik soms zaken vind waarvan ik vergeten was dat ik ze bezat, zoals dat artikel uit Humo, zoals de foto van Danny Clinch in Muziek.nl Magazine.
Een nieuw voornemen: meer scans van artikelen hier plaatsen. Dat kost tijd. Zolang het tijd kost heb ik een goede reden om het archiveren nog even voor me uit te schuiven.

En ja, hoe kan het ook anders, ik denk aan de liner notes van Bringing It All Back Home: "i accept chaos. i am not sure whether it accepts me."
Misschien moet ik dat opruimen nog maar een week opschuiven.

1 opmerking:

Anoniem zei

Je accepteert chaos, maar weet je zeker of chaos jou ook accepteert?
Groetjes, Frans