Dylan kort #1043

Na een paar dagen afwezigheid een inhaalslag:
Setlists: zondag, dinsdag, vrijdag. Geen echte verrassingen.
The Bootleg Series vol. 11: The Basement Tapes Complete: De promotie-machine voor deze nieuwe release komt meer en meer op gang. Zo kunnen er inmiddels een aantal nummers online beluisterd worden:
"900 Miles From My Home": hier.
"Tupelo": hier.
"Dress It Up, You Better Have It All": hier.
"Lo And Behold (take 1)": hier.
"Odds And Ends (alternate version)": hier.
"Ain't No More Cane (take 2)": hier.
"Yea! Heavy And A Bottle Of Bread": hier.
RTL Boulevard over deze songs, zie hier. [met dank aan Frans voor de tip]
Music on Vinyl brengt Dylans Modern Times opnieuw op vinyl uit. Deze release verschijnt op 24 november. (Zie hier) Een goede keuze. Als er een album is waarvan de cd-versie in vergelijking met de elpee-versie belabberd klinkt, dan is het Modern Times. Dit album komt op vinyl past echt tot z'n recht. [een goede tweede als het gaat om slecht klinkende cd-versies is de geremasterde cd-versie van John Wesley Harding]
Shadows In The Night: Andrew Muir over de nummers die voor dit album werden opgenomen, zie hier.
"Een Metaliger Klank": Nummer 54 in Gerts persoonlijke top 100: Bringing It All Back Home, zie hier.
Paul McCartney op twitter, lees de eerste tweet hier. [met dank aan Patrick voor de tip] Ik kijk uit naar Dylans bijdrage op The Art Of McCartney, wat jij?

2 opmerkingen:

hans altena zei

Music on Vinyl, dat ik hoog waardeer, maakt hier mijns inziens een vreemde keuze, want de plaat Modern Times is her en der nog te koop in de oorspronkelijke editie. Liever had ik gezien dat nu eindelijk eens een goede editie (remix) van Street Legal op de markt verscheen, of Shot of Love met Groom still waitin'at the altar. Een remix van Infidels, (en natuurlijk worden daar geen nummers aan toegevoegd helaas) durf ik niet eens te vragen. Ach, ik ben een azijnzeiker... En voorlopig maak ik rondedansjes in afwachting van The Basement Tapes Raw, wat een pracht muziek bevat dat meesterwerk, als de kwaliteit van de voorproefjes gehandhaafd blijft. Ik weet nog hoe we Little White Wonder voor het eerst beluisterden en het gelijkstelden aan Blonde on Blonde... nu krijgen we nog veel meer in met beter geluid, al zal het iets losser klinken dan dat compacte en veel donkerder getinte album, zodat ik mijn eindoordeel nog even gespannen opschort...

tom zei

Hoi Hans, waarschijnlijk weet je dit wel, maar even voor de zekerheid: er is een Amerikaanse persing van Shot of love op vinyl met "Groom".
Overigens ben ik het met je eens dat een MOV-release van SOL of Infidels meer dan welkom is (met SL heb ik persoonlijk minder, maar zal een MOV-release van dit album zeker niet over willen slaan)

Tom