Dylan kort #1045

Setlists: (beide avonden wederom "Stay With Me"): 28 oktober en 29 oktober.
The Basement Tapes Complete: Op de website van NRC Handelsblad zijn 12 nummers van het binnenkort te verschijnen elfde deel van The Bootleg Series te beluisteren. Zie hier. Volgens datzelfde bericht zal een door Jan Vollaard geschreven recensie in NRC Handelsblad van vandaag staan. Echter, de kleine voorpublicatie van deze recensie op de website belooft weinig goeds: "Van de 138 tracks is er slechts één niet eerder op bootleg verschenen: het incomplete ‘Edge of the Ocean’ waar de opnameknop te laat werd ingedrukt." Onzin natuurlijk. The Basement Tapes Complete bevat veel meer nooit eerder op bootleg verschenen opnamen dan alleen "Edge Of The Ocean".
"Soms kunnen covers toch iets goeds brengen": Het bericht over Marty Brown (hieronder) die "Make You Feel My Love" speelt zorgde voor nogal wat reacties. Zowel reacties op de blog als via de e-mail. Floater wees mij op het feit dat Billy Joel dit nummer opnam voor Time Out Of Mind verscheen. Een aardig stukje film van Billy Joel die praat over Bob Dylan staat hier (kijken vanaf 5:40). [met dank aan Floater] Henk liet me weten ook van de cover van Marty Brown te hebben genoten. Verder wees hij me op de versie van Sertab van "One More Cup Of Coffee" op Masked and Anonymous. Die cover ga ik vandaag nog even beluisteren. [met dank aan Henk]

1 opmerking:

Maarten Hendrickx zei

Bedankt voor de video van Billy Joel over Dylan, ik hou ook van Billy Joel zijn muziek, jammer dat het orkest hier het hele liedje wat verpest.
Ik krijg de previews van de basement tapes songs ook niet aan de praat.