Dylan kort #1042

Tournee: Vrijdag zijn Bob Dylan en band begonnen aan een nieuwe tour door Amerika. De setlists van vrijdag en zaterdag bevatten geen verrassingen. Zie hier en hier.
The Lyrics since 1962: Ik heb me laten vertellen dat alle exemplaren van de Amerikaanse druk in de voorverkoop inmiddels verkocht zijn, maar dat er van de Engelse druk nog enkele exemplaren beschikbaar zijn. Of dit waar is, weet ik niet. Ik schrijf maar op wat ik gehoord heb.
Rob de Nijs: Voor de liefhebbers van covers: het nieuwe album Nieuwe Ruimte van Rob de Nijs bevat het nummer "Je Zult Iemand Moeten Dienen" wat een bewerking is van Dylans "Gotta Serve Somebody". Zie hier. Verder kan ik er niks over zeggen. Ik heb het nummer niet gehoord (en ik wil het ook niet horen).
The Real... Bob Dylan is een 3 cd's tellende verzamelaar uit 2012. Ik heb begrepen dat deze uitgave bij Blokker voor een zacht prijsje te koop is (€6,99).
Afbeelding: De afbeelding bij dit bericht is een advertentie zoals die in Q werd gepubliceerd ten tijde van de release van Modern Times.

vlooienmarkt:
"Heb u ook platen van Bob Dylan?"
"Van wie?"
"Bob Dylan... BOB DY-LAN."
"Bots Willem... Jaha, ik dacht 't wel. Dan moet 'ie tussen de favoriete expres staan."
"Laat maar..."
"Wat?"
"LAAT MAAR!"
"U hoef nie zo te schreeuwen, hoor. We zijn hier allemaal voor de gezelligheid. Toch?"

3 opmerkingen:

hans zei

Ik hoorde Rob de Nijs die dit gospelnummer van Bob Dylan verkracht per ongeluk wel. Blijf er inderdaad verre van!

Anoniem zei

Beste Tom, zo onderhand weten we wel dat je niks "normaal gesproken leest" omdat alles Bob gerelateerd moet zijn. Het wordt inmiddels een beetje sneu. Je 'recensies', ahum, tja. Dat moet je zel weten. Je geeft zelf aan dat je nooit iets ander luistert dan Bob, welnu, houd je mond daar dan ook over. Het is al erg genoeg dat een zogenaamde BD-kenner alleen maar nar Bob wil luisteren. Je bent precies wat Bob niet wil.

tom zei

Beste anoniem,
Dank voor je reactie. Ik lees meer (zo'n 150 boeken per jaar) dan alleen over Dylan. De enkele keer dat ik op een 'sneu' boek stuit, leg ik het terzijde. Zonde van mijn tijd.
Je bent, net als iedereen, altijd welkom om een stuk voor deze weblog te schrijven. Stuur het naar mij en ik zal 't plaatsen. Graag zelfs, ik publiceer graag stukken waarin andere meningen dan mijn meningen naar voren worden gebracht.
Groet,
Tom