Zaterdag

Voor een zaterdag is het best rustig in huize Willems. Het hoeft ook niet altijd een heksenketel te zijn, toch?
Twee dagen geleden plaatste ik hier een bericht over de aanstaande release van de single 'Wigwam' / 'Thirsty boots' en plaatste daarbij een link naar Youtube zodat lezers Eric Andersens versie van 'Thirsty boots' kunnen beluisteren, om alvast een beetje in de stemming te komen.
Een uurtje na het plaatsen van dat bericht realiseerde ik me dat 'Thirsty boots' van Eric Andersen ook te vinden is op de 4 cd box Make it your sound, make it your scene (cd 2, track 18), een uitgave die veel Dylanliefhebbers wel in huis zullen hebben vanwege die schitterende, tijdens het Newport Folk Festival van 1963 opgenomen versie van 'North country blues'.
Nu ik het toch over originele versies van nummers die Dylan heeft opgenomen heb, gisteren hoorde ik voor het eerst in dit leven de versie van Jimmie Rogers van 'Miss the Mississippi'. Dit nummer werd door Bob Dylan in 1992 opgenomen, die opname is te vinden op Tell tale signs.
Wat me opviel bij het horen van Jimmie Rogers' versie van dit nummer, is hoe dicht Dylan bij de versie van Rogers is gebleven. Het is bijna of Dylan een kopie heeft willen maken van de versie van Rogers in plaats van een eigen versie.
En toch, na twee keer Rogers' versie gehoord te hebben, verlang ik toch weer naar Dylans versie.
En verder? Nou Clive Davis heeft een boek geschreven dat best interessant kan zijn (zie hier, met dank aan Dirk voor de tip). Zonder dat ik mijn vinger op het 'waarom' kan leggen, heb ik toch ietwat twijfel over hoe aangenaam het lezen van dat boek kan zijn. Die Davis lijkt me ook wel een beetje een opschepper (of zie ik nou dingen die er niet zijn?) Vroeg of laat zal ik dat boek wel een keer lezen. En oordelen voor een letter gelezen te hebben, is natuurlijk niet handig.
Maar vandaag lees ik dat boek niet meer. Vandaag is het zaterdag en is het aangenaam rustig in huize Willems. Dat wil ik graag zo houden.
Er ligt nog een stapeltje ongedraaide muziek op mij te wachten (allemaal Dylan), misschien dat ik me daar vanmiddag maar eens op ga storten.

2 opmerkingen:

Unknown zei

ongedraaide muziek (allemaal Dylan) >>>> speciaal bij jou kan ik me dat niet voorstellen.

:-)

het lijkt me meer : lang niet gedraaide muziek van Dylan. Mijn vraag is dan : hoe lang niet gedraaid? Meer dan een maand kan toch bijna niet?

tom zei

Hoi Arno,

De formulering is inderdaad wat verwarrend, waar ik op doelde was: onlangs gekochte persingen van een aantal elpees en singles. De muziek heb ik natuurlijk allemaal al vele malen gehoord, alleen deze persingen niet :-)

groet,

Tom