I want you

Vijf jaar geleden, in februari 2008, ben ik begonnen met deze blog. In die vijf jaar heb ik bijna dagelijks berichten over Bob Dylan geschreven. In totaal zijn dat inmiddels meer dan 2000 berichten. Ik heb dit altijd met plezier gedaan, ik heb altijd geroepen - tegen eenieder die het wilde horen - dat ik doorga zolang ik er lol in heb.
Ik heb nog steeds plezier in het schrijven van berichten op deze weblog, maar ik merk op dit moment dat het bijhouden van deze weblog op de huidige manier veel meer tijd en energie van mij vergt dan goed voor me is. Een logische optie lijkt dan om het aantal berichten per week wat naar beneden te brengen. Ik ben er echter van overtuigd dat de kracht van deze blog nou juist schuilt in de regelmaat waarmee berichten verschijnen. Door het verminderen van het aantal berichten per week, wordt deze weblog halfslachtig, waterig. Ik pas voor een waterige weblog. Het moet goed zijn, of niet.
Om de kwaliteit (en kwantiteit) van deze weblog te kunnen blijven garanderen, ben ik op zoek naar enkele schrijvers die regelmatig - met behulp van eigen inloggegevens - berichten over Bob Dylan op deze weblog willen publiceren. Als schrijver van deze weblog krijg je totale vrijheid binnen enkele, zeer eenvoudige grenzen:
- berichten moeten in z'n geheel of zijdelings over Bob Dylan gaan;
- beledigende berichten zijn niet acceptabel;
- het linken naar illegale downloads en / of plaatsen van door auteursrechten beschermd materiaal (tekst, foto, muziek) is niet toegestaan;
- bij meerdere auteurs op deze weblog dient onder ieder bericht de naam / pseudoniem van de schrijver vermeld te worden.
Binnen deze grenzen is er - naar mijn idee - veel mogelijk en kan het deelnemen als schrijver aan deze weblog een verrassende en aangename bezigheid zijn.
Ik schreef eerder al dat ik schrijvers zoek die regelmatig een bericht op de weblog willen plaatsen. Ik kan me voorstellen dat het woord 'regelmatig' voor wat verwarring kan zorgen. Onder regelmatig versta ik in dit geval alles tussen grofweg iedere dag en één bericht per maand. Hoeveel tijd het je gaat kosten, is dus geheel afhankelijk van jezelf.

Mocht je als schrijver een bijdrage aan deze weblog willen leveren, of een tijdje willen proefdraaien om te kijken of het wat voor je is, stuur dan een e-mail naar: tom_dylan@hotmail.com

Tom Willems

Geen opmerkingen: