Wigwam / Thirsty boots

Met een bak koffie achter de kiezen, keek ik vanochtend in alle vroegte op de website Expecting rain om te ontdekken of er nog Dylan-gerelateerd nieuws is. De eerste link is meteen raak, het gaat over Record Store Day 2013.
Record Store Day is een jaarlijks terugkerend fenomeen, een internationale feestdag waarop de kleine, onafhankelijke platenzaken in het zonnetje worden gezet met een vloedgolf aan nieuwe uitgaven en soms optredens van bands tussen de schappen vol cd's en elpees. Dit jaar valt Record Store Day op 20 april.
Een van die nieuwe uitgaven die op Record Store Day in de winkels zal liggen, is een single van Bob Dylan. Die single zal in ieder geval in Amerika in de winkels liggen, of er ook een Europese release van deze single komt, is nog niet duidelijk. De website van Record Store Day in Nederland bevat in ieder geval nog geen informatie over releases.
Die Dylan-single bevat - aldus de weblog Wax Poetic - twee nummers van het nog uit te komen tiende deel van The Bootleg series, te weten een demo-versie van 'Wigwam' en het door Eric Andersen geschreven nummer 'Thisty boots' dat Bob Dylan tijdens de sessies voor Self portrait opnam.
Bob Dylan nam 'Thisty boots' op tijdens de vijfde sessie voor Self portrait, op 4 maart 1970.
Naast dat er weer een begerenswaardige single van Bob Dylan op de markt komt, betekent dit nieuws ook dat we iets meer weten over de aanstaande release van The Bootleg Series vol. 10, deze release zal in ieder geval de demo-versie van 'Wigwam' en 'Thisty boots' bevatten, twee nummers van de sessies voor Self portrait.
Eerdere berichten dat the Bootleg series vol. 10 zal bestaan uit "'stripped down' versies van de nummers van Self portrait en / of outtakes van dit album" (zie hier) zouden dus zomaar eens kunnen kloppen.
Om alvast een beetje in de stemming te komen, hier kan 'Thirsty boots' in de uitvoering van Eric Andersen beluisterd worden.
Ik kan bijna niet wachten tot 20 april, tot Record Store Day (om nog maar te zwijgen over de release van The Bootleg series vol. 10). We gaan een paar mooie, muzikale maanden tegemoet.

Geen opmerkingen: