Dylan kort #769

Gisteravond vluchtig het stukje over How many roads op de blog gezet & niet meer de tijd gevonden om even verder te speuren. Simon heeft wel het net afgezocht. Hij stuurde mij zijn bevindingen per e-mail (waarvoor dank!) Er zijn inderdaad twee versies van How many roads, zie hier. De versie in de bioscoop bevatte - t.o.v. de versie die op het IDFA werd vertoond - 'nieuwe' stukken over 'de soldaat' en 'de rapper'. Daarnaast werd de film voor de bioscoop opnieuw gemonteerd. How many roads is hier te bekijken.
'Positively 4th street' door Frits.
Paul heeft nog meer Dylan gekocht (vooral doorgaan met kopen!)
De EP 'Blowin' in the wind' op Muziekjes en verhaaltjes.
'Dylan-producer Don de Vito (72) overleden' op vk.nl. Meer hier. De Vito was producer van de albums Desire, Hard rain, Street legal en At Budokan. (niet van Blood on the tracks, zoals ik ergens las) Om maar even de twee studio-albums uit dit rijtje eruit te pikken, in de linernotes van Desire staat: 'This record could have been produced by Don DeVito' & in de linernotes van Street legal heet het: 'Captain in charge: Don De Vito'.
Het absurde is dat Desire prima klinkt, terwijl de muziek op Street legal - met name de persingen van voor de geremasterde cd uit 1999 - klinkt alsof de muziek zich eerst door een laag natte kranten moet worstelen voor het de oren raakt.
Hard rain is - naar mijn smaak - Dylans best klinkende live-album, mede met dank aan Don de Vito. Don de Vito is 72 jaar geworden.
Peter Bollen over The Freewheelin' Bob Dylan, hier.
'Dylan en Crosby: de tijden veranderen' op Zoggel.

2 opmerkingen:

CultureEye zei

:D Iedereen lijkt wel af te wilen geven op Street Legal hahaa

Cas zei

Don DeVito was een van Dylan's meer creatievere producers. Niet alleen waren zijn edits origineel, ook was hij de man achter diverse aparte mixen (quad, half speed etc). Misschien is het een idee 's mans bijdragen aan Dylan's platen eens nader op een rijtje te zetten. Misschien is het tijd voor een boek over Dylan's producers, hun bijdrage aan de Dylan sound. Ligt het aan de producers dat Dylan platen klinken zoals ze klinken? Ik bedoel, over de producers van de Beatles en de Rolling Stones en anderen zijn hele boeken gewijd. "Bob Dylan and his producers"?