de avond is nog jong

‘“Blonde on Blonde” wordt Dylan’s [sic] beste LP, er staat echter meer beat op dan folkmusic. Er staat een parodie van “Norwegian wood” op (“4th time around”) en een formidabele uitvoering van “Rainy day women”. Wanneer deze plaat uit komt, zul je dat in HW lezen…’
Bij het opruimen van een stapeltje oude tijdschriften, stuit ik op bovenstaand citaat uit een Hitweek van augustus 1966. Dat is genoeg om me voor te nemen Blonde on blonde te draaien.
Maar door toeval, duizend dingen die gedaan moeten worden & het zoeken in de platenkast, loopt alles anders. Mijn vingers blijven haken achter een andere cd.
Een alternatieve take van Shot of love maakt mij onrustig vandaag. Als de opname maar draait, dan gaat het wel, maar na iets meer dan drie&halve minuut, na de fade out, komt de onrust terug.
Te lang heb ik dit niet gehoord, helemaal vergeten dat het in de kast staat. Schande!
Nu heb ik het weer gevonden.
Wanneer de oude tijdschriften zijn opgeruimd, keurig in de juiste map in het archief, merk ik tot mijn grote schrik dat de deur van de archiefkast niet meer dicht kan. Ik heb te veel knipsels om nog achter deze deur te verbergen. En nu? Nog een kast kopen?
Ik zou niet weten waar ik 'm neer moet zetten.
Het archief uitdunnen? Dat nooit! Ik weet de oplossing nog niet, komt wel.
Gisteravond, het programma waar 'mevrouw Tom' naar kijkt wordt onderbroken door een reclameblokje met daarin een commercial voor '50 classic albums'. Eén van die 'classic albums' is Dylans Blonde on blonde.
Ik heb nog gezocht naar die commercial, op het internet, maar zonder succes.
Tijd voor een kop koffie, de avond is nog jong.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

leuk, ik vind blonde on blonde inderdaad een meesterwerk, vooral visions of johanna en sad eyed lady, en leopard pil box hat, allemaal prima nummers, meestal draai I ze op international vluchten, en zet ze in mijn playlist, die laat ik dan gewoon herhalen, met die lange nummers vliegt de tijd voorbij en dut je ook nog wat in het vliegtuig dat in de nacht door de sky glijdt

Anoniem zei

inderdaad een meesterwerk, vooral visions of johanna en sad eyed lady, en leopard pil box hat, allemaal prima nummers, meestal draai I ze op international vluchten, en zet ze in mijn playlist, die laat ik dan gewoon herhalen, met die lange nummers vliegt de tijd voorbij en dut je ook nog wat in het vliegtuig dat in de nacht door de sky glijdt....