zondagavond

Surfend over het net stuiter ik op de tracklist van Bringing it all back home. De samensteller van de tracklist is blijkbaar niet zo bekend met Dylans muziek, in de tracklist heeft de samensteller namelijk de titel "Medley: Love minus zero / no limit" opgenomen. Dat de samensteller denkt dat het om een medley gaat, is niet moeilijk te verklaren, dat komt door dat schuine streepje. Door dat streepje lijkt het om twee nummers te gaan, te weten 'Love minus zero' en 'No limit'.
Grappig is het wel.
Nog mooier is dat het om een cd gaat, volgens de verkoper uit 1967.
Ik kan het allemaal wel verklaren, maar het staat zo heerlijk knullig.
Ik ben in een goede bui, terwijl ik deze woorden hier neerslinger & iedere keer weer in de lach schiet wanneer ik denk aan die medley & die cd uit 1967, laat ik keer op keer een opname van 'Mr. Tambourine man' van het concert in Sheffield, 1966 door het hok waarin de computer staat schallen. Zo'n tien minuten & enkele seconden beleefd applaus. Gouden tijden.
Dat schuine streepje in 'Love minus zero / no limit' is een uitvinding van latere datum. Wanneer je het label van de eerste Amerikaanse persing van Bringing it all back home bekijkt, staat er

Love minus zero
_________
no limit

wat uiteindelijk gewoon wiskunde is. Die streep tussen 'Love minus zero' en 'no limit' betekent niks anders dan gedeeld door. In de hele titel heeft alleen het woord 'love' niks met wiskunde te maken. Een songtitel als een wiskundige formule (zie afbeelding).

Joseph Hass interview, 16 november 1965:
'Will you sing any of the so-called folk-rock in your concerts here?'
'No, it's not folk-rock, it's just instruments... it's not folk-rock. I call it the mathematical sound, sort of indian music. I can't really explain it.'
San Francisco press conference, 3 december 1965:
'What would you call your music?'
'I would call it... urn... I like to think of it more in terms of vision music... it's mathematical music.'

Het is zondagavond & ik heb mijn twijfels of ik vanavond nog iets anders ga horen dan deze ene opname van 'Mr. Tambourine man' & als het dan wat anders moet worden, dan toch zeker wel 'Love minus zero / no limit', kijken of ik de medley kan vinden.

2 opmerkingen:

Ton de Kruyff zei

Misschien wist ik dat, van Love Minus Zero maar dan was ik het vergeten. Bedankt voor het vertellen.

Cas zei

Bij een partijtje tennis is dit de beginstand.
Misschien dat Dylan van tennis houdt...