Een foto, Antwerpen & Rotterdam

Gisteravond zag ik op het net een afbeelding van het (opengeslagen) boekje bij de verzamelaar DYLAN uit 2007. Dat bracht mij ertoe om DYLAN weer eens uit de kast te pakken en te 'besnuffelen'. Het eerste dat me opviel was dat ook op deze verzamelaar 'Simple twist of fate' gevolgd wordt door 'Hurricane' (zie hieronder het stuk over Beyond here lies nothin'), maar dat is niet de reden om hier te vermelden dat ik DYLAN weer eens uit de kast gepakt heb.
Tijdens het doorbladeren van het boekje bij DYLAN viel me op hoe mooi het boekje is vormgegeven met al die afbeeldingen van singles uit verschillende landen en verschillende tijden. Bovendien komen de afgebeelde singles in de boekjes bij de enkele cd-versie, de driedubbel cd-versie en de luxe editie niet geheel overheen. Mogelijk dat dit boekje (of liever deze boekjes) een voorloper is geweest op het boekwerk bij de luxe versie van Tell tale signs. Misschien zie ik spoken en / of connecties die er niet zijn.
Bladerend door het boekje bij de luxe editie schrok ik, uitgerekend hier had ik nog niet gekeken & hier stond die foto afgebeeld. Niet in het boekje bij de enkele cd-versie, niet in het boekje bij de driedubbel cd-versie, maar in het boekje bij de luxe editie van DYLAN op bladzijde negentien staat de foto. Welke foto? Deze foto. De foto van Dylan en enkele leden van de band, backstage tijdens tournee 1974. Op 15 september schreef ik over deze foto & vroeg ik lezers om meer informatie. En nu blijkt deze foto al sinds 2007 gewoon in de kast te staan.
Niet dat er bij de foto in het boekje bij DYLAN enige informatie staat over datum & plaats, maar wel - en dit maakt de vondst des te aardiger - blijkt nu dat de foto zoals ik 'm eerder op de blog plaatste slechts een deel van de foto is. Op de foto in het boekje bij DYLAN is rechts naast Garth Hudson ook nog Levon Helm te zien.
Na nog wat verder zoeken, zag ik tot mijn stomme verbazing dat in de 5 cd + dvd boxset A Musical history van The Band ook nog een foto uit dezelfde fotosessie staat (blz. 74 / 75). Wederom zonder plaats of exacte datum.
Niet dat ik echt wijzer geworden ben van deze zoektocht, het enige dat ik 'ontdekt' heb, is dat de foto eerder op de blog geplaatst, de foto waar de zoektocht mee begon, geknipt is. Maar dat maakte de zoektocht niet minder aangenaam.

Antwerpen 19 oktober: Op deze website staat te lezen dat het concert in Antwerpen, vanavond, al tijden uitverkocht is, maar dat er een aantal extra kaarten opgedoken zijn. Of deze inmiddels al verkocht zijn, weet ik niet. De deuren van het Sportpaleis gaan vanavond om 18:30 uur open. Volgens de website van het Sportpaleis begint Mark Knopfler vanavond om 8 uur aan zijn optreden. Dylan volgt daarna om tien over half tien.

Rotterdam 20 oktober: via de e-mail, gisteren, van concertpromotor Mojo een tijdsschema voor het concert in Rotterdam ontvangen. Voor degene die de e-mail van Mojo niet ontvangen hebben:
18:00 uur deuren open
19:30 uur Mark Knopfler
20:40 uur pauze
21:05 uur Bob Dylan
Op o.a. Marktplaats worden in grote hoeveelheden kaarten voor het concert in Rotterdam aangeboden. Daar zullen ongetwijfeld aanbieders tussen zitten die kaarten hebben gekocht om later tot de ontdekking te komen dat ze, om wat voor reden dan ook, toch niet kunnen gaan. Maar er zitten ongetwijfeld ook een (groot) aantal zwarthandelaren tussen. Handelaren die kaarten hebben opgekocht & proberen nu die kaarten voor grof geld door te verkopen. Probleem voor deze laatste groep is dat het concert nog niet uitverkocht is. Er zijn via livenation.nl nog steeds kaarten voor dit concert te koop. De prijzen voor de kaarten op Marktplaats zijn dan ook al flink aan het zakken.
Tijdens Dylans optreden in Amsterdam in 2009 stond voor mij in de rij een vrouw met een via Marktplaats gekocht kaartje: ze kwam er niet in. Het bleek dat de verkoper het gekochte kaartje meerdere malen had geprint en aan meerdere mensen had verkocht. Aangezien er al iemand binnen was met één van de geprinte kaarten, had de dame voor mij in de rij pech, ze kon weer naar huis.

Geen opmerkingen: