Dylan kort #667

Allereerst dank aan Arno, de Zwijger, Paul en Nanne voor de reacties.
Wat een heerlijk weer dit weekend, de lente lijkt nu echt opgezogen te kunnen worden. En ergens vandaag dwaalden de gedachten af naar Martin Bril, naar rokjesdag. Tsja.
Enfin, ondanks het mooie weer toch achter de pc gekropen voor een nieuwe Dylan kort.

Op Dylans officiële website staan inmiddels ook de concerten in China (6 en 8 april) en Vietnam (10 april) vermeld. Er zullen ongetwijfeld in de komende dagen / weken meer data toegevoegd worden. De tijd dringt, over drie weken gaat de tournee van start.
Music headlines op Paul's weblog met een wens-setlist voor Dylans aanstaande optredens in China.
Op de blog God is in de stilte twee citaten van Dylan.
Een blogbericht van eind vorig jaar, ik vrees dat ik die toen over het hoofd heb gezien (of mijn oude geheugen haalt trucs met mij uit), bij deze alsnog: Een ontdekkingstocht langs Bob Dylan.
Foto: Dylan en Betsy Siggins in Club 47.

Een deel van de dag bezig geweest met het doornemen van stapels oude krantenberichten. In één van die berichten, een recensie van een concert in Utrecht in 1993 - geschreven Stan Rijven & gepubliceerd in Trouw op 17 februari 1993 - kwam ik de volgende bandleden tegen: contrabassist Ian Wallace en Steel-gitarist en mandolinespeler Anthony Martin Garnier.
Jeuk krijg ik er van, enorme jeuk... overal...

Vanaf april 2009 is via de webwinkel de 10 cd boxset The Bob Dylan 60's collection te koop & sinds april 2010 The Bob Dylan 70's collection. Ik had er min of meer op gerekend dat ook dit jaar - zeker gezien de aanstaande 70ste verjaardag van Dylan - er wel weer een boxje cd's van Dylan via de webwinkel van de Volkskrant te koop aangeboden zou worden. Met dat in mijn achterhoofd, heb ik een paar dagen geleden contact opgenomen met de webwinkel. Helaas, op dit moment ziet het er nog niet naar uit dat er in april een boxje met Dylan cd's via de webwinkel van de Volkskrant te koop zal zijn, zo heb ik via de e-mail begrepen.

3 opmerkingen:

Arno zei

VK's Dylans 60's collection heb ik gekocht en luister er met veel plezier naar. Alhoewel de B on B cd af bij een nr blijft hangen. Gelukkig had ik de B on B cd al eerder in huis :)) Is de VK Dylans 70's het kopen waard?

tom zei

@ Arno: Tsja, er zijn verschillende manieren om naar zo'n Volkskrant boxje te kijken.
De meest logische is natuurlijk dat het de koper de mogelijkheid biedt om 9 albums (Basement tapes = een dubbel cd) van Dylan uit de jaren 70 te kopen voor een habbekrats. 40 euro voor 10 cd's, dat is 4 euro per stuk, wat natuurlijk spotgoedkoop is. Nadeel is dat de cd's 'sechts' in kartonnen hoesjes zitten en zaken als liner notes e.d. die vaak bij 'gewone' uitgaven te vinden zijn, hier volledig ontbreken.

Voor de verzamelaar is het natuurlijk een must have, een verzamelaar wil uiteraard alles hebben.

Deze box bevat geen 'bonus' zoals de box van de 60's dat wel bevatte met de Gaslight cd.
En toch zit er een kleine verrassing in de box. Alle albums in deze box zijn de geremasterde versies, m.u.v. Self portrait & Pat Garrett & Billy the kid, welke nog niet geremasterd zijn.
Nou komt de verrassing: de versies van Self p. & PG & BtK in deze box klinken beide iets beter dan de eerdere cd-uitgaven.

Koop 'm niet voor het boekje, niet voor het artwork, maar alleen wanneer je:
1. een verzamelaar bent
2. meerdere albums nog niet bezit
3. dat net iets betere geluid op SP & PG & BtK essentieel vindt.

groet,

Tom

Arno zei

Tom, dank voor je advies. Arno