Dylan kort #671 - aanvullingen

Met dank aan Thomas en Peter voor de reacties bij Dylan kort #671. En dank aan Frits voor onderstaande stuk & de drie links: een, twee & drie. Zelf kom ik al zoekend op het net nummer vier tegen.
Een stuk over Dylans debuutelpee op Mijn kleine louvre, vooral ook interessant vanwege de foto's & de informatie over de sessies voor Bob Dylan.
Aanstaande vrijdag verschijnt Biograph opnieuw in een zogenaamd "dvd formaat verpakking". Ik kan me nog niet echt een voorstelling maken van hoe die verpakking eruit gaat zien, moet ik bekennen. En dan is er op 8 april de (re-) release van Bob Dylan in concert Brandeis university 1963. (Releasedatum is zoals die gegeven wordt door bol.com, bobdylan.com geeft als releasedatum 12 april)
[ik zie net dat Peter zijn reactie inmiddels heeft verwijderd, desalniettemin, dank voor het plaatsen]

2 opmerkingen:

Peter zei

Ha Tom en de anderen,

Ik heb mijn reactie helemaal niet zelf verwijderd, maar er gaat kennelijk iets mis. ik probeer het nu voor de derde keer...
Ik schreef zoiets als:

Optreden is Dylan's lust en leven, al straalt hij dat wat mij betreft niet altijd uit. Kennelijk wil hij zijn kunst onder een zo groot mogelijk publiek verspreiden, tot bij de Chinezen toe, en dat is natuurlijk legitiem. Ik hoop alleen dat hij zich niet door het regime in China de wet laat voorschrijven. Maar daarover zullen we waarschijnlijk nooit iets te horen krijgen.
Toevoeging van nu:
Bob Dylan komt ook weer naar Europa. Of hij daarbij Nederland of België zal aandoen interesseert mij niet, want met de optredens heb ik het wel gehad. Niet met zijn werk en albums, integendeel. maar ik ga geen enorm bedrag meer neertellen om Dylan onverstaanbaar zijn teksten te horen mompelen. Het is dan wel geen heel maandsalaris, zoals in Vietnam (schandalig!), maar toch...

tom zei

@Peter,

Excuses voor het misverstand. Mocht het volgende keer weer niet lukken, stuur het dan via de mail, kan ik het altijd voor je plaatsen, geen probleem.

In je eerste reactie (waarvan ik een melding kreeg via de e-mail) stond: Optreden is wat Bob Dylan het liefste doet. Al moet ik zeggen dat dit aan zijn optredens niet altijd is af te zien. En kennelijk wil hij zijn kunst nog altijd naar een zo groot mogelijk publiek brengen. Waarom dat is, zullen we nooit weten, maar het is wel legitiem natuurlijk. Dus ook als hij dat publiek wil uitbreiden tot Chinezen. Why not? Ik hoop alleen dat hij zich niet de wet zal laten voorschrijven door de machthebbers daar. Maar ook daar over zullen we waarschijnlijk (en jammer genoeg) nooit iets te weten komen.

Hoe dan ook, dank voor je reactie & het volhouden om een reactie te plaatsen.

Tom