Dylan kort #608

Bob Dylan - Mozambique op Pauls weblog.
bob dylan radio op de weblog Actueel.
Een geslaagde kerstplaat, over Dylans Christmas in the heart, op de weblog van Marcel.
60's op de weblog Musica. ik citeer: Bob Dylan en John Lennon schrijven liedereen [sic] tegen de oorlog in Vietnam. Nou ben ik niet zo thuis in het werk van John Lennon uit de jaren zestig, dus daar kan ik onvoldoende over oordelen. Maar in welk nummer uit de jaren zestig schrijft Dylan tegen de oorlog in Vietnam? Welk nummer? Wie stuurt mij de titel? Ik ken het nummer niet.
Ik kan het de schrijver niet eens echt kwalijk nemen, het is misschien wel de grootste misvatting uit de muziekgeschiedenis. Dylan heeft in de jaren zestig geen nummer geschreven waarin hij protesteert tegen de oorlog in Vietnam, hooguit een regeltje hier of daar die geïnterpreteerd zou kunnen worden als zijnde een protest tegen die oorlog, maar nergens, enz.
Muziek top 10 (2010) op Bibliothecaris in blog.
Vanochtend, vlak naar het wakker worden, Christmas in the heart in de cd-speler geschoven. Vorig jaar deed ik misschien nog een beetje lacherig over Christmas in the heart, dit jaar niet meer. Hoe meer ik dit album hoor, hoe meer ik er aan verslingerd raak.
Dit zijn de dagen om Christmas in the heart te draaien, wat ik dan ook doe. Zelfs zo vaak dat mijn zoon - acht jaar - in steenkolenengels begint mee te zingen. Zijn favoriet: Must be Santa, dat swingt, daar kan op gedanst worden.

1 opmerking:

alja spaan zei

ook hier die cd, medespelers vragen aan de gamende puber 'wie zingt dit?', wij grijnzen