Dylan kort #1326

De aanstaande Amerikaanse tournee van Bob Dylan & band is uitgesteld, zie hier.
"False Prophet": NPR schrijft uitvoerig over hoe "If Lovin' Is Believing" van Billy 'The Kid' Emerson waarschijnlijk de bron is voor de muziek van Dylans "False Prophet". Het artikel staat hier. De song kan hier beluisterd worden.
Recensie van Jong In De Jaren Zestig; De Muziek van Frans Kellendonk, zie hier.
Theo Bogart - Bob Dylan Illustrated: een van de best ogende Dylan-boeken ooit is ineens wel erg goedkoop geworden. Mocht je dit schitterende boek nog niet bezitten, grijp je kans, zie hier. Mijn recensie van dit boek staat hier.En dan ineens blijven de gedachten hangen aan de hoes van The Freewheelin' Bob Dylan. Kijk dan hoe jong ze zijn. Kijk hoe gelukkig zij is. Ze straalt. 
Het is koud, zijn jas is niet helemaal dicht geknoopt. Aan zijn schouders zie je dat hij het koud heeft. De sneeuw onder hun voeten moet er al een tijdje liggen. Op de daken van de auto's lijkt niet tot nauwelijks nog iets van die sneeuw te liggen. Mooie auto's, vooral die VW-bus, links. De gebouwen links en rechts wazig. Er lijkt verder niemand op straat te zijn. Dit jonge koppel is alleen, ze zijn het centrum van hun eigen universum. Meer hebben ze op dit moment niet nodig. 
Ondanks dat ik de hoes al honderden, duizenden malen bekeken moet hebben, valt mij nu pas op dat "Bob Dylan" schuin onder "The Freewheelin'" staat. Gek hoe ik dingen ondanks het kijken toch niet zie.
Er zijn vele alternatieve versies van deze hoes. Starend naar al die alternatieven valt weer eens op hoe sterk het origineel is.
Een selectie alternatieven:

Geen opmerkingen: