Dylan kort #1323

Jong in de jaren zestig: De afgebeelde recensie is afkomstig uit VPRO Gids 17. [met dank aan Rob]
Twan Vet: Poëziebijeenkomst Reuring van 2 mei ging niet door en dus werd er een digitale versie op de website van Reuring gezet. Het gedicht "De vloek van Rome" van Twan Vet dat te vinden is in deze digitale versie begint met een citaat van Bob Dylan (en nee, het is niet Oh, the streets of Rome are filled with rubble / Ancient footprints are everywhere uit "When I Paint My Masterpiece".) Zie hier. [met dank aan Alja]
Nick Cave over "Murder Most Foul", zie hier. [met dank aan Bart]
"Most Likely You Go Your Way (And I'll Go Mine)" typescript, wordt aangeboden op een veiling, zie hier. Dit vel papier werd in 1993 al eens geveild, zie hier. [met dank aan Peter]
Joost de Vries - Rustig aan, Tijger (2020), bladzijde 75: "Vanuit zijn slaapkamerraam (hij sliep) zag ze het oude New York, waar de straten nog namen hadden. Broome Street, Elizabeth Street. Het New York van Didion en Bob Dylan en Patti Smith. Eigenlijk bestond het al niet meer. Wat deed ze hier?" [met dank aan Rob]
Bij de naam Elijah Wood denk ik aan Hobbits, aan The Lord Of The Rings, aan harige voeten en een klein postuur. Ik denk niet aan een giechelende platenverzamelaar extraordinaire. Elijah Wood blijkt, samen met Zach Cowie, een indrukwekkende platencollectie te hebben. Meest indrukwekkend voor deze Dylanliefhebber is de ingelijste plaat die aan de muur hangt, zéér kort te zien in het filmpje over de collectie, na zo'n 15 seconden, zie hier. Ben ik jaloers? Fuck, yeah!
The Pretenders: onder de titel Dylan Lockdown Series nemen Chrissie Hynde & James Walbourne van The Pretenders gedurende de lock down iedere week een Dylan-song op en plaatsen deze op internet. Vorige week begon de serie met een sterke versie van "In The Summertime" (zie hier). Deze week is het "You're A Big Girl Now". Deze video staat (nog) niet op YouTube, wel op Facebook, zie hier.
Rudy Vandendaele: "Toen een radiopresentator laatst de nieuwe single van Bob Dylan aankondigde, 'I Contain Multitudes', doorvoer me een soort opwinding waar ik in mijn huidige levensfase niet meer op bedacht ben", zie hier voor het gehele stuk.
Chimes Of Freedom heet het nieuwe album van jazzpianiste Lynne Arriale. Een Nieuwsblad-recensie staat hier (alleen voor abonnees). Uit de informatie op de website van Lynne Arriale maak ik op dat de titelsong de enige Dylan-song op dit album is (zie hier), het wordt gezongen door K.J. Denhert. De song kan hier beluisterd worden.
Pijnlijk: terug naar 1 mei, de playlist van de stadsbeiaardier voor de dag van de arbeid wordt een dag eerder online gezet. Op die lijst staat "Universal Soldier" van Bob Dylan.... Een voorbeeld van een website met deze stomme fout staat hier, dit is verre van de enige site waarop deze fout vermeld wordt.
Nog pijnlijker: Marga Scheide - voorheen van LUV - gaat solo verder: "Ik ga nummers van BOB DYLAN zingen", aldus Scheide op de website van de Telegraaf, zie hier. (alleen abonnees of tegen betaling)
Hearts Of Fire: een paar dagen geleden plaatste ik op deze blog de trailer van deze film. Ik zag net dat de gehele film op YouTube staat. Voor iedereen die de video en / of dvd niet heeft en de film toch eens wil zien, kijk hier.

Geen opmerkingen: