Dylan kort #1325: Rough And Rowdy Ways

Rolling Stone sprak met Ian Berry, de maker van de foto op de hoes van Rough And Rowdy Ways, zie hier.
De songverdeling van Rough And Rowdy Ways is opmerkelijk. Ik melde eerder al dat op de dubbel-cd "Murder Most Foul" de enige song op cd 2 is en dat deze tweede cd (en dus ook "Murder  Most Foul") gezien kan worden als een bonus-cd. Het ontbreken van een titel op de tweede cd is een extra reden om dit te denken. Website Searching For A Gem meldt nu dat "Murder Most Foul" ook de enige song op de tweede elpee van de dubbelelpee versie van Rough And Rowdy Ways is. Dit betekent dat kant 2 van elpee 2 van Rough And Rowdy Ways helemaal blanco zal zijn. Kant 1 bevat alleen "Murder Most Foul".
Dit lijkt wederom een bevestiging van de eerdere aanname dat het album Rough and Rowdy Ways negen songs bevat en dat "Murder Most Foul" als bonus aan dit album is toegevoegd.
Van zeven songs zijn de titels nog niet bekend. Op een Wikipediapagina van Rough and Rowdy Ways staan al wel de tracktijden van deze zeven songs, zie hier. Dit zijn de tijden zoals gegeven in AppleMusic.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hai Tom, ik betwijfel of de info van searching for a gem of die van apple music, gezien de tijden van de eerste 9 nummers kan dit moeilijk over twee kanten verdeeld worden, zeker niet in het licht van wat Dylan daarover heeft gezegd (ideale limiet 16 minuten voor een kant, wat ik mager vind overigens), want dan zou het ruw gezien neer komen op respectievelijk 28 en 26 minuten voor kant een en twee, wat ik niet hoop, voor de klank, (hoewel ik het dus wel fijn vind als een kant goed gevuld is, voor het indalen van de sfeer...) ik ben razend benieuwd!

groet hans altena

tom w zei

Ha Hans,

Dat viel mij ook al op. Ik had voor ik het bericht op SFAG las en de tracktijden zag gerekend op 3 songs per kant + een kant 4 met "Murder Most Foul".
Kijkend naar de tracktijden is een volgende indeling het meest logisch:

kant 1: track 1 - 3 (ongeveer 17 min.)
kant 2: track 4 - 7 (ongeveer 19 min.)
kant 3: track 8 - 9 (ongeveer 17 min.)
kant 10: track 10 (ongeveer 17 min.)

Het zou raar zijn wanneer ze kant 4 leeg laten waardoor de kanten 1 en 2 overvol zullen zijn.

Hans Oosterhof zei

Beste Tom, Kan me gezien o.a. het gegeven dat CD en Vinyl een maand na elkaar worden uitgebracht niet geheel aan de indruk onttrekken dat deze release een niet voorziene haastklus is. Persen van vinyl kon blijkbaar niet naar voren, maar men wil toch zsm lanceren. Mogelijk vanwege Corona plus gebrek aan touren of Dylan en Roosen hebben om een andere reden (waar ik liever niet aan denk) haast.

tom w zei

Ha Hans,

misschien heb je gelijk, maar ik denk dat het later verschijnen v.d. elpee te eerder te maken heeft met de recente brand in de Apollo / Transco fabriek: https://thevinylfactory.com/news/apollo-transco-vinyl-lacquer-fire/

groet,
Tom

Anoniem zei

Ik acht het waarschijnlijk dat de ene cd songs zijn die Dylan persoonlijk raken en de song over Kennedy valt daarbuiten, vandaar op een aparte cd.