The Comic Book and Me #50

Well, the comic book and me, just us, we caught the bus
The poor little chauffeur, though, she was back in bed
On the very next day, with a nose full of pus
Yea! Heavy and a bottle of bread
Bob Dylan - "Yea! Heavy And A Bottle Of Bread"

Ik was gisteren met vrouw en kinderen op Comic Con in Utrecht. Uiteraard heb ik daar comics gekocht, waaronder de in dit bericht afgebeelde comics.
De eerste comic is een twijfelgeval, hoort dit bij "Dylan vinden waar hij niet of nauwelijks is" of bij "The Comic Book and Me"? De associatie tussen de titel van de vierdelige serie Jack Of Hearts met Bob Dylans "Lily, Rosemary And The Jack Of Hearts" is er eentje die alleen bestaat in de wereld van de Dylan-liefhebber. Ik geef het toe, het is wat ver gezocht, maar ik kan het toch niet laten om 'm hier te laten zien.

Een aantal maanden geleden kocht ik The Incredible Hulk 193. Achterin deze comic wordt reclame gemaakt voor The Incredible Hulk 194 en uit die reclame blijkt dat de titel van het verhaal in #194 "The Day Of The Locust!" is. Die titel associeer ik dan weer gelijk met het nummer "Day Of The Locusts" van het album New Morning.
Direct na het zien van die reclame ben ik op zoek gegaan naar The Incredible Hulk 194, maar tot gisteren zonder succes.


Comics waarin Bob Dylan bij naam genoemd wordt zijn er niet veel. Ik wist dat Bob Dylans naam te vinden is in The Amazing Spider-Man annual 11 uit 1977. Dit weten is een, maar de bewuste comic ook vinden is een heel ander verhaal. Gisteren lukte het eindelijk.


Geen opmerkingen: