Dylan kort #1230

Setlists: 25 april, 26 april, 28 april, 29 april, 30 april en 3 mei. [vanaf 30 april is "Don't Think Twice, It's All Right" weer van de setlist verdwenen om plaats te maken voor "To Ramona"]
Parterre: "Bob Dylan in Belgium", zie hier. [met dank aan Tommy en Dirk]
Wim van Leest onder andere over gebruik van "I Want You" in een reclamefilmpje, zie hier. [met dank aan Dirk]
8 Weekly over Triplicate, zie hier.
Sjoerd de Jong over het derde deel Dylan-vertalingen van Bindervoet en Henkes, zie hier.

ingezonden mededeling:

Wat: Bob Dylan-kerkdienst
Wanneer: 14 mei 2017
Waar: Gereformeerde Kerk De Morgenster,
Muilwijckstraat 1
3353 VD Papendrecht
Aanvang: 17.00 uur
Entree: gratis

Bob Dylan-kerkdienst in Papendrecht
Op zondag 14 mei wordt om 17.00 uur in Papendrecht een Bob Dylan-kerkdienst gehouden. In deze dienst klinken geen Psalmen of gezangen, maar de muziek van de bekende singer-songwriter Bob Dylan. En meezingen mag!
Bob Dylan won vorig jaar de Nobelprijs voor literatuur. En terecht. De teksten van Dylan kennen een grote rijkdom. En wat veel mensen niet weten: hij verwerkt veel religieuze en Bijbelse teksten in zijn songs. In de dienst zal daar de nadruk op vallen.
In de dienst gaat ds. Piet van Die in op het religieuze aspect in het werk van Dylan. Er worden clips van de singer-songwriter getoond. Maar de nadruk ligt op livemuziek die wordt gespeeld en gezongen door Wim Bevelander. Wim is bekend van zijn eigen cd’s, maar hij is ook een liefhebber van Dylan en kan diens liedjes schitterend vertolken.
Iedereen is van harte welkom in de dienst. Je hoeft er zeker niet religieus voor te zijn. De deur staat vanaf 16.30 uur open. Wim Bevelander speelt vóór de dienst al een aantal songs. Na afloop is er koffie en thee en volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten en na te praten.

Ds. Piet van Die, de voorganger in deze dienst, is een Dylan-fan.

Meer informatie is te vinden op de website van Piet van Die, zie hier.

Geen opmerkingen: