aantekening #6348

Bij het lezen van het stuk van Jochen over "I Threw It All Away" en de liefde van Nick Cave voor de muziek van Bob Dylan (zie hieronder) moest ik denken aan Bob Dylans "Bye And Bye" van het album "Love and Theft" met die verwijzing naar wel het bekendste nummer van Nick Cave:

I’m rollin’ slow—I’m doing all I know
I’m tellin’ myself I found true happiness
That I’ve still got a dream that hasn’t been repossessed
I’m rollin’ slow, goin’ where the wild roses grow

~ * ~ * ~

Sinds een week of twee bestaat mijn muzikale dieet hoofdzakelijk uit afleveringen van Bob Dylans radioshow Theme Time Radio Hour en de muziek van Howlin' Wolf. In een van de afleveringen van Theme Time Radio Hour draait Bob Dylan "I Asked For Water" van Howlin' Wolf, dat beviel mijn oren zo goed dat ik alleen maar meer van Wolf wilde horen. En dus haalde ik de (slechts) 2 cd's die ik van Wolf heb van zolder.
Mijn muzikale dieet van Theme Time Radio Hour en Howlin' Wolf werd afgelopen weekend aangevuld met The Bootleg Series volumes 1 - 3.
Toen The Bootleg Series volumes 1 - 3 in 1991 verscheen was ik verre van een doorgewinterde Dylan-luisteraar. Ik had een album of drie, vier van Dylan gehoord en moest enkele weken van de zomervakantie werken om de aanschaf van The Bootleg Series volumes 1 - 3 te kunnen bekostigen. 
Een schok was het, voor het eerst luisteren naar The Bootleg Series volumes 1 - 3 met mijn achttienjarige oren. Die schok werd alleen maar groter bij de realisatie dat ik luisterde naar de inhoud van Bob Dylans prullenbak. Er is geen artiest waarvan de inhoud van de vuilnisemmer zo schittert als die van Bob Dylan. Luisteren met zonnebril op.
Afgelopen weekend luisterde ik voor het eerst naar de recente cd-heruitgave van The Bootleg Series volumes 1 - 3 en wat blijkt? De opnamen zijn opgepoetst en van een opmerkelijk betere geluidskwaliteit dan dezelfde opnamen op de oorspronkelijke box uit 1991. En dan te bedenken dat ik nog geen €15,- heb betaald voor die uitstekend klinkende nieuwe editie van Dylans prullenbak! 

~* ~ * ~

Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band van The Beatles verscheen. Om dat te vieren wordt het album opnieuw uitgebracht in een opgepoetste versie en voorzien van een greep uit de muzikale prullenmand van The Beatles. 
Om dit feestje wat extra glans te geven heeft BBC een aantal minidocumentaires gemaakt. Die minidocumentaires draaien om de personen die op de iconische hoes van Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band staan afgebeeld. 
Een van de personen op die hoes is Bob Dylan. De minidocumentaire van de BBC over Bob Dylan is hier te zien. [met dank aan Rob]

~ * ~ * ~

Ik was het vergeten, maar er is een videoclip waarin zowel Bob Dylan als Milli Vanilli, Woody Harrelson en Woopi Goldberg te zien zijn. Enig idee? Het gaat om een videoclip van Traveling Wilburys, de groep die ontstond toen voormalige Beatle George Harrison een bonustrack voor een maxisingle moest opnemen. De track die voor de maxisingle werd opgenomen was "Handle With Care" en verscheen nooit op die maxisingle van George Harrison, maar wel op het eerste album van Traveling Wilburys, de gelegenheidsformatie bestaande uit Bob Dylan, George Harrison, Tom Petty, Jeff Lynne en Roy Orbison. Voor bedoelde videoclip, zie hier.

~ * ~ * ~

Wat is het toch heerlijk om weer eens naar The Bootleg Series volumes 1 - 3 te luisteren. Ik ken het allemaal van voor naar achter en weer terug en toch valt steeds weer mijn mond open van verbazing bij het beluisteren van al die schitterende muziek op deze drie cd's.
En dan te bedenken dat 't de inhoud van z'n prullenbak is.

~ * ~ * ~

De tweede cd van The Bootleg Series volumes 1 - 3, wie goed luistert herkent in "If Not For You" het gitaarspel van voormalige Beatle George Harrison. 
Op Under The Red Sky, het album dat verscheen direct voorafgaande aan de The Bootleg Series volumes 1 - 3 is dezelfde gitarist te horen, de gitarist bij wie Traveling Wilburys begon.
Er zullen best mensen zijn die denken dat 't toeval is.

~ * ~ * ~


Geen opmerkingen: