Most Of The Time #2 (aanvullingen)

Bij het afsluiten van de computer, gisteravond, schoot door mijn hoofd het voornemen om de twee live-versies van "Most Of The Time" met elkaar te vergelijken. Dat voornemen bleef vandaag door mijn hoofd spoken. Dat ging maar door tot ik vanmiddag eindelijk de tijd vond om de twee versies van "Most Of The Time" met elkaar te vergelijken. Ik verwachtte niets meer te vinden dan dat de live-versie van de promo-cd een ingekorte versie is van de video-versie van "Most Of The Time".
Niet dus, de twee live-versies zijn verschillend, het gaat om twee verschillende opnamen. Dat wordt het meest duidelijk wanneer je je concentreert op het tweede couplet.
Volgens Lyrics 1961 - 2012 zijn de laatste twee regels van het tweede couplet:

And I don’t even think about her
Most of the time

Dit zijn inderdaad de woorden zoals Bob Dylan die zingt op de Oh Mercy-versie van "Most Of The Time". Op hetzelfde punt in de video-versie zingt Bob Dylan echter een iets afwijkende tekst:

And I don’t even care about her
Most of the time

Op de live-versie zoals die te horen is op de promo-cd gaat Bob Dylan echter nog een stap verder in het veranderen van de tekst:

I don’t even care what happened to her
Most of the time

Er zijn nog wel meer verschillen tussen de video-versie en de promo-cd-versie van "Most Of The Time", maar bovenstaande is wel de meest duidelijke.


2 opmerkingen:

Gerbrand zei

Ik hoor op Oh Mercy anders ook "And I don't even care about her". Zo staat het ook op bobdylan.com waarmee die dus blijkbaar afwijkt van Lyrics.

Een verdere vergelijking komt naar je toe per email ;-)

tom zei

Gerbrand,
ik heb nogmaals naar Oh Mercy geluisterd en ik hoor toch echt "And I don't even think about her". Zo staat het ook in Lyrics en op bobdylan.com.
groet,
Tom