Bob Dylan & Françoise Hardy (mei 1966)


Niet lang na het plaatsen van mijn stuk over de opnamen van Bob Dylans concert in Parijs op 24 mei 1966 stuurde Patrick mij een link naar een stuk over de ontmoeting tussen Françoise Hardy en Bob Dylan. Als ik aan die ontmoeting denk dan denk ik gelijk aan die ene foto, een foto waarop zowel Bob Dylan als Françoise Hardy zich ongemakkelijk met de situatie lijkt te voelen. Françoise Hardy houdt een elpee in haar armen, Bob Dylan heeft op zijn schoot een of ander pakket liggen. Hij rookt (uiteraard, het is tenslotte een foto uit 1966). Ze staren allebei in het niets.
Waar denken ze aan?
Is het de fotograaf die met zijn aanwezigheid voor de ongemakkelijke situatie zorgt?
Ik weet het niet.
Er zijn vele foto's van de ontmoeting tussen Françoise Hardy en Bob Dylan gemaakt, maar het is alleen de foto vol ongemak uit deze serie die mij echt aanspreekt. Een goede psycholoog zal precies kunnen vertellen wat dat over mij zegt.
Waarom denk ik niet gelijk aan die videoclip die ter promotie van The Cuting Edge een tijdje geleden op het internet is gezet wanneer het gaat over de ontmoeting tussen Hardy en Dylan?
Het antwoord is simpel: ik was vergeten dat Hardy in die videoclip voorbij flitst. Je moet goed opletten, het is voorbij voor je het weet. Maar als je goed oplet zie je niet alleen Françoise Hardy en Bob Dylan in kleur, maar ook dat ze het best gezellig samen hadden op die dag in mei 1966 in Parijs.


 

2 opmerkingen:

Unknown zei

Prachtig. Er is ook een beroemde foto van de RTT met o.a. Dylan en Baez staande aan de bar. Beide zijn, in mijn optiek, op z'n minst "not amused". Ben al zo lang benieuwd wat er in de momenten voorafgaand aan de foto is voorgevallen. Volgens mij staat hij ook in RTT Bootleg series. Dit soort foto intrigeren mij. Bedankt voor je verhaal.Genieten met hoofdletter G.

tom w zei

dank Arjan.
Foto's kunnen intrigeren.