Nobeltasje

Eind november tipte Bert mij al over het Nobeltasje. Dit tasje had Bert ontvangen bij een online bestelling van boekwinkel Broese in Utrecht. Hij stuurde mij een foto van het tasje. Op het tasje staat een citaat uit Dylans "Lay Lady Lay" en de vermelding van het winnen van de Nobelprijs voor de literatuur 2016 door Bob Dylan. Zou het door Bert ontvangen tasje het enige ontwerp zijn of zouden er ook tasjes zijn met andere citaten? Geen idee eigenlijk. Het voornemen een mailtje te sturen nar boekwinkel Broese schoof ik op de lange baan. "Komt wel, eerst andere zaken," was de gedachte en dus - zo gaat het altijd bij uitstellen - kwam er niks meer van het sturen van die e-mail.
Met het mailtje van Bert in mijn achterhoofd tipte ik een andere Dylan-liefhebber over het tasje, maar gek genoeg vergat ik Berts foto op de blog te zetten.
En met het binnenstromen van tientallen andere e-mails vergat ik het mailtje van Bert en het voornemen om daar nog iets mee te doen.
Tot vanochtend.
Vanochtend bij het doorbladeren van de krant stuitte ik op een advertentie vol kerstsfeer en.... Het paarse Nobeltasje met Dylan-citaat. Het tasje wordt - zo lang de voorraad strekt - bij iedere online bestelling weggegeven. Het gaat dan om niet alleen bij Broese, maar om bij Libris gedane bestellingen.
Ik pieker me nu al de hele ochtend suf welk boek ik ga bestellen.


Geen opmerkingen: