Vraag

Van Hedy ontving ik het volgende bericht:

"Ik heb nog een dingetje waar ik al een poosje over aan het piekeren ben. In de jaren 1995 tot 2000 zond de VPRO 's nachts op de radio het programma Nachtzusters uit, een cabaretesk programma rond de zusters Schalkens gespeeld door Ottolien Boeschoten en Jet van Boxtel. Elke uitzending werd er gezongen, de dames konden goed zingen, en ik heb ze een aantal keer een lied horen zingen wat een cover was van 'The times they are a-changin''. De tekst was geen vertaling van Dylans tekst maar ging over de lente die er weer aankomt. Een regel die ik kan herinneren ging ongeveer zo '..en de Magnolia staat weer in de bloei'. Het was met pianobegeleiding en ik vond het erg mooi. Ik heb op internet gezocht naar deze cover maar helaas kan ik er niets over vinden, ook niet op de site van Nachtzusters."

Is er iemand die de titel van dit lied van Nachtzusters weet?
Mede namens Hedy, bij voorbaat dank!

25 februari: Inmiddels is Hedy er achter gekomen dat het gezochte nummer "Lente in 't land" heet en dat voor dit nummer niet de muziek van "The Times They Are A-Changin'" is gebruikt.
Een vergissing of een verwarring van twee ooit gehoorde nummers dus.
Dank aan alle meedenkers!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

het zou blid Wliiy mMcTell kunnen zijn, waar de zin "See that sweet magnolia's blooming"in voor komt.

Gerbrand zei

Misschien staat die op hun cd ? https://www.discogs.com/De-Nachtzusters-Eusj-Live/release/3034423

En anders even vragen via hun website of Facebook pagina

Hedy van Dijk zei

Bedankt iedereen voor het meedenken en vooral jij Tom voor het plaatsen van mijn vraag en meezoeken. Gek, want ik was er van overtuigd dat het een Dylan-cover was. Ik probeer nog wel die cd Eusj! te pakken te krijgen.
Groetjes, Hedy.