Bob Dylan in de studio

Bob Dylan is de opvolger voor Shadows In The Night aan het opnemen in Studio B van de Capitol Studios te Hollywood, zo vertelde engineer Al Schmitt afgelopen donderdag tegen Billboard. Dit nieuws werd gisteren op de website van Billboard gepubliceerd. Het is opmerkelijk dat tijdens het opnameproces van een nieuw album dit nieuws lekt.
Volgens Schmitt zal dit nieuwe album, net als Shadows In The Night, geen eigen composities, maar standards bevatten. Of het net als op Shadows In The Night zal gaan om nummers die geassocieerd worden met Frank Sinatra of om andere songs is nog niet duidelijk.
Tijdens zijn tournee door Europa in het najaar van 2015, speelde Bob Dylan recente nummers van eigen hand, nummers van Shadows In The Night en enkele standards die hij nog niet op de plaat heeft gezet, zoals "Melancholy Mood" en "All Or Nothing At All".Of "Melancholy Mood" en "All Or Nothing At All" na de recente succesvolle concertuitvoeringen nu ook een studioversie krijgen is nog de vraag. Er zijn nog geen songtitels van het nieuwe album uitgelekt.
Volgens Al Schmitt zal Bob Dylan - onder de naam Jack Frost - dit nieuwe album zelf produceren. Een titel of releasedatum is nog niet bekend.
Voor eerdere geruchten rond Bob Dylans aanwezigheid in de studio, zie hier.

Zie ook hier [met dank aan René], hier, hier, hier, hier, hier, hier.

1 opmerking:

hans altena zei

Hoewel ik Shadows in the Night een kostbare plaat vind, die me heeft ontroerd en qua context ook verrijkend is voor zijn collectie, moet ik eerlijk zeggen dat dit bericht mij niet blij maakt... Hoewel, destijds had ik een zelfde reactie bij de aankondiging van World Gone Wrong, dat voor mij onverwacht Good as I been to You niet alleen mooi aanvulde maar ver overtrof... En zou dit alles een aanloopje zijn voor... ? Nee dat denk ik nu weer niet... Het zou me niet verbazen wanneer met Tempest Dylan zijn songbook min of meer heeft afgesloten, zo voelt het voor mij, als een heel belangrijke coda, waar weinig aanvulling op mogelijk is... Maar niets onvoorspelbaarder dan Dylan, zou ik haast zeggen. Zelfs dat hij zich herhaalt is nieuws...