The Basement Tapes Complete in de tijdschriften #2

Ruim een maand geleden plaatste ik hier "The Basement Tapes Complete in de tijdschriften #1" om vervolgens te vergeten een #2 samen te stellen. In de tussentijd zijn er in een aantal afleveringen van "Dylan kort" wel wat meldingen over artikelen over The Basement Tapes Complete geslopen.
Vandaag, na de aanschaf van twee tijdschriften (Lust For Life en Soundz), dacht ik weer aan #2...
Mania 312 (7 november 2014), het tijdschrift dat gratis te verkrijgen is in een aantal platenzaken, bevat een paginagrote, door Henri Drost geschreven, recensie van The Basement Tapes Complete. Drost begint zijn recensie met: "Bestaan er sessies die met meer mythes omgeven zijn [dan] Dylan's Basement Tapes?" Het antwoord op die vraag is natuurlijk "nee". Mooie recensie.
In Platenblad 208 (29 november 2014) kletst Evert Wilbrink vanouds uit zijn nek over van alles en nog wat, waaronder The Basement Tapes Complete. Nadat Wilbrink zijn rol in het tot stand komen van de bootleg Little White Wonder nogmaals uit de doeken doet, bekent hij dat hij The Basement Tapes Complete via een illegale download probeert te bemachtigen om vervolgens maar matig tevreden te zijn met wat hij voorgeschoteld krijgt. Wilbrink: "Zelfs de totaal mislukte ongeautoriseerde 1973-release van het album Dylan (met "Lilly Of The West" en "Can't Help Falling In Love With You") en het verguisde Self Portrait vind ik meer te pruimen dan deze schatkist vol tegenvallende, doffe juweeltjes."
Tsja, ieder zijn smaak.
In Lust For Life #45 (november) probeerde Dominique van der Geld The Basement Tapes Complete in een historisch perspectief te plaatsen met een uitvoerig artikel (zie hier). In Lust For Life #46 (december) kiest diezelfde Dominique van der Geld de acht meest essentiële, niet eerder verschenen nummers van The Basement Tapes Complete. Daarnaast bevatten de twee pagina's die in Lust For Life gereserveerd zijn voor The Basement Tapes Complete een korte recensie van deze boxset, wederom van de hand van Dominique van der Geld.
Tot slot bevat Soundz #6 (voorheen Muziek.nl Magazine) een door Henri Drost geschreven recensie van The Basement Tapes Complete. Drost begint zijn recensie met: "Bestaan er sessies die met meer mythes omgeven zijn dan Dylans Basement Tapes?" Wacht even... Ben ik gek, of ben ik dit eerder tegengekomen?
Ik ben dit eerder tegengekomen in Mania. De recensie in Soundz is niet meer een heel iets ingekorte, van schrijffouten ontdane versie van de Mania-recensie.
Ik dacht dat het internet uitblonk van het betere knip- en plakwerk, maar in tijdschriftenland kennen ze dat trucje dus inmiddels ook.
Tsja, moet kunnen... Moet ik maar niet zo dom zijn om alles te willen lezen. Toch?

Geen opmerkingen: