Sommige dingen veranderen nooit, zoals de schoonheid van John Wesley Harding

Triviant-vraag #1: "Op de hoes van Bob Dylans album John Wesley Harding staat een zwart-wit foto tegen een gekleurde achtergrond. Welke kleur heeft deze achtergrond?"
Triviant-vraag #2: "Welk nummer van John Wesley Harding werd in Nederland binnen een tijdspanne van iets meer dan een jaar twee keer op single uitgebracht?"
Triviant-vraag #3: "Hoeveel personen staan er, naast Bob Dylan, op de hoes van John Wesley Harding afgebeeld?"

Ondanks dat het inmiddels voor mij wel vast staat dat John Wesley Harding helemaal niet op 27 december 1967 in Amerika uitkwam - zoals jaren lang werd aangenomen - maar pas in januari 1968, is 27 december een uitstekende dag om John Wesley Harding te draaien. Ieder jaar weer.
Ik blijf vandaag binnen. Buiten sneeuwt het. Het lijkt wel een jaarlijks terugkerend fenomeen: Sneeuw op 27 december. Net als het draaien van John Wesley Harding op 27 december een jaarlijks terugkerend fenomeen is.
John Wesley Harding, wat moet ik er nog over schrijven? Zo'n beetje alles wat ik over dit album te melden heb staat in mijn boek Niemand zingt Dylan. Misschien moet ik nog zeggen dat de sleutel tot dit album op de achterzijde van de hoes te vinden is. Wat ik zeker nog moet melden is dat dit album bedrieglijk eenvoudig lijkt. Met de nadruk op 'lijkt'.
Het is vandaag 27 december. Ik ga vandaag verdwalen in John Wesley Harding terwijl buiten de sneeuw valt. Sommige dingen veranderen nooit. Zoals de schoonheid van dit album.

Antwoorden:
#1: Niet blauw.
#2: "Drifter's Escape".
#3: Afhankelijk van hoe goed je in staat bent om te zien wat er niet is, is het antwoord 3, 4, 7 of 8.

Geen opmerkingen: