Dylan kort #1055

Het is vandaag een week geleden dat ik hier een bericht plaatste met de mededeling dat ik het wat rustiger aan ga doen. Dat bericht heeft vele bezoekers van deze blog bewogen tot reageren. Een groot aantal mensen hebben een reactie op de blog achtergelaten, een nog groter aantal bezoekers van deze blog hebben via de e-mail gereageerd op onderstaande mededeling.
Het heeft mij bijzonder goed gedaan om al die reacties te mogen ontvangen, daarom wil ik via deze weg iedereen hartelijk bedanken voor al die vriendelijke woorden! (Het beantwoorden van al die e-mails volgt nog)
De stand van zaken: nee, ik ben nog niet hersteld (en de verwachting is dat dit ook nog wel een tijdje gaat duren). Maar mede dankzij al die reacties heb ik wel weer de moed en de zin gevonden om de draad weer op te pakken.
Ik ga weer verder met deze blog, maar daarbij zal ik mezelf voorlopig wel wat meer in acht moeten nemen. Er zullen weer regelmatig berichten over alles aangaande Bob Dylan hier verschijnen, maar op gezette tijden. Voorlopig niet dagelijks, maar twee, drie keer per week. Dat is de opzet.
Een van de stukken die jullie binnenkort hier kunnen verwachten is een recensie van het boek Counting down Bob Dylan van Jim Beviglia.
Genoeg! Over naar de orde van de dag.

Complete album collection vol. 1 verschijnt - voor de Nederlandse markt - op 1 november (Engeland: 4 november, Amerika: 5 november). Bij de berichtgeving (zie hier) over deze boxset wil ik een aantal kanttekeningen plaatsen.
Het eerste dat opvalt is dat het album Dylan - al jaren niet meer leverbaar op cd - in deze boxset te vinden zal zijn. Het lijkt mij een goede zaak dat dit album weer beschikbaar zal zijn (ondanks dat de ontstaansgeschiedenis van dit album verre van fraai te noemen is).
Het tweede dat opvalt zijn de veertien albums die voor deze boxset geremasterd zijn. Twee zaken vallen daarin wat uit de toon: Self portrait zal volgens de berichtgeving een van de veertien speciaal voor deze box geremasterde albums zijn, terwijl dit album onlangs - in een geremasterde versie - in de luxe-editie van Another Self portrait werd uitgegeven.
Nog opvallender is het volgende: alle albums van voor 1995 die nooit eerder in een geremasterde versie op cd zijn uitgebracht, zullen in Complete album collection vol. 1 in een geremasterde versie zijn opgenomen. Eén uitzondering: Shot of love. Het gekke is dat - volgens diezelfde berichtgeving - Street legal (dat al eerder in geremasterde versie werd uitgebracht) wel voor Complete album collection vol. 1 opnieuw is geremasterd. Voorlopig ga ik er van uit dat het hier om een tikfoutje gaat, dat Shot of love wel in een geremasterde versie in de boxset zal zijn opgenomen en dat Street legal 'gewoon' de eerder uitgebrachte remaster zal blijken te zijn.
Dan de bonus: de dubbel-cd Side tracks. Ik weet niet hoe het jou vergaat, maar bij het zien van de tracklist van Side tracks ontschoot mij een vloek. Deze dubbel-cd blijkt geheel gevuld te zijn met nummers van Biograph en Bob Dylan's Greatest hits vol. II en vol. 3, aangevuld met 'George Jackson'.
Naar mijn smaak is dit een verkeerde keuze van de samensteller van deze box. Side tracks had - naar mijn idee - gevuld moeten worden met de echt obscure tracks, zoals 'Waitin' for you', 'I can't get you of off my mind' en 'Angel flying too close to the ground'.
Het goede nieuws is dat de vraagprijs van Complete album collection vol. 1 sinds de eerste aankondiging van deze box alleen maar verder is gezakt. Voor zover ik heb kunnen nagaan, is de prijs bij de meeste aanbieders inmiddels gezakt tot onder de €160,-
Het meest intrigerende aan deze aanstaande release is natuurlijk de toevoeging volume 1 aan de titel. Dat betekent - naar ik aanneem - dat we over een tijdje ook een volume 2 kunnen verwachten (gevuld met de afleveringen van The Bootleg series???)
Mood swings: Tijdens mijn afwezigheid, afgelopen week, werd de tentoonstelling Mood swings aangekondigd. Mood swings is een tentoonstelling van metalen sculpturen van de hand van Bob Dylan. De tentoonstelling is te zien van 16 november 2013 tot 25 januari 2014 in de Halcyon Gallery in Londen.
Het is dat ik niet de tijd en de financiële middelen heb, anders was ik zeker naar Londen gegaan om zowel Mood swings als Face value - die andere tentoonstelling van werken van Dylan - te gaan bekijken.
Bob Dylan illustrated is een nieuw boek van Theo Bogart (= Theo van den Boogaard). De boekpresentatie van dit boek is op 3 oktober bij Concerto te Amsterdam (zie hier). Ik hoop binnenkort ook dit boek hier te kunnen recenseren.

4 opmerkingen:

Peerke zei

Hoi Tom,

Hier wordt alvast een tipje van de sluier gelicht betreffende Vol. 2:http://www.rockcellarmagazine.com/2013/09/27/bob-dylan-complete-albums-collection-vol-1-details-pre-order/
Hopelijk zit daar dan ook een dubbel-cd bij, met de resterende losse tracks.

Anoniem zei

Welcome back, Tom Willems!
Niet meer dan drie keer bloggen per week; we houden het in de gaten, Tom.

Simon

Anoniem zei

Het kon ook niet anders. De Complete Album set komt eraan (je hebt wel gelijk, hoe kun je daar nou deel 1 van hebben?), de Europese tour komt eraan en Tom houdt zich koest? Da's net zo onwaarschijnlijk als Bob die stopt met schrijven en touren.
Welkom terug! Rustig aan...
Frans

tom zei

Dank voor de tip Peerke!
Houd me inderdaad maar in de gaten, Simon, dank!
Dank Frans, nee, het kon niet uitblijven met The Complete Album Collection, HMH, etc. in het vooruitzicht :-)
Tom