tournee 2011

In Dylan kort #656 schreef ik al dat Dylan op 15 juli een concert geeft in Costa Mesa, California en dat met het bekend worden van deze datum een Europese tournee voor deze zomer van de baan lijkt. Inmiddels is er een tweede concert aangekondigd: 28 juli in Chicago. Dat lijkt dus een uitgemaakte zaak, echter...
RTT kwam gisteren met het nieuws dat Dylan op 1 juli speelt op het Hop Farm Festival in Engeland.
De website van Hop Farm Festival geeft al wel de naam van The Eagles, welke ook door RTT genoemd wordt, maar niet Dylan.
Ik heb zo mijn twijfels over Hop Farm. Dylan zal niet alleen voor dit festival naar Europa komen, maar er dan een serie concerten aan vastplakken. Deze zouden dan moeten plaatsvinden tussen het eind van de tour door Australië / Azië en het begin van de tournee door Amerika. Het laatste concert van de tournee 'down under' is op 30 april en de Amerikaanse tournee is in ieder geval al op 15 juli in Costa Mesa, mogelijk komen daar nog concerten voor.
Dat zou betekenen dat een Europese tournee, waar een optreden op Hop Farm deel van zal moeten uitmaken in mei en juni plaats zal moeten vinden. Dat is zeker mogelijk, maar iets in mij roept dat Hop Farm onzin is, dat RTT zich vergist & dat er iets had moeten staan als: Eagles komen naar Hop Farm waar Dylan vorig jaar ook speelde.
Het zou me niet verbazen als na de tournee door Australië / Azië Dylan & band een aantal weken niet spelen, waarna een tournee door Amerika van start gaat - waarschijnlijk eerder dan 15 juli beginnend - waarna Dylan & band in het najaar naar Europa komen.

Maar niks lijkt nog met enige zekerheid te zeggen.

Geen opmerkingen: