A Musical Retrospective tour

Wie moet ik nog vertellen over fanzine Isis? Niemand, naar ik aanneem. Meer dan 150 afleveringen zijn er inmiddels verschenen van Isis. Wie nog geen lid van de club is, kan ik alleen maar aanraden dit alsnog zo snel mogelijk te doen. Het loont de moeite.
Niet dat ik al zo lang lid van de club ben, pas enkele jaren. Eens in de zoveel tijd - om een inhaalslag te maken - koop ik oude afleveringen & lees ik deze stuk voor stuk van kaft tot kaft. Ik herhaal: het loont de moeite.
Vanochtend las ik in Isis issue 111 een stuk van Les Kokay over de zogenaamde A Musical Retrospective tour, de serie concerten die Dylan gaf tussen 9 november en 4 december 1980, beginnend met 12 concerten in de Fox Warfield Theatre in San Francisco. Les Kokay: this series of 19 concerts must surely rank as some of Dylan's finest concerts of all time. En iets verder: This was an important transitional period for Dylan as he emerged from his gospel period and rediscovered his older songs. His singing and passion, as well as some amazing songwriting, would never reach these heights again.
Er zijn schitterende momenten van muzikale genialiteit te vinden in de concerten van A Musical Retrospective tour, al denk ik dat Les Kokay het iets de dik aanzet, maar dat is niet meer dan een kwestie van smaak.
Ik heb te lang niks meer van deze tournee gehoord & dus maak ik nu een inhaalslag. Een goede manier om de zondag te vullen. Te beginnen met 17 november 1980 & een herschreven Simple twist of fate, een vlammende Convenent woman, een rokende Ain't gonna go to hell for anybody, en natuurlijk We just disagree, Lets keep it between us, en o ja, luister naar Just like Tom Thumb's blues...

Geen opmerkingen: