17 februari 1969

Op 17 februari 1969, vandaag 42 jaar geleden, stuiterde Johnny Cash Columbia studio A in Nashville binnen waar Dylan op dat moment bezig was met de opname van nummers voor het album Nashville skyline. Dylan & Cash kregen het zalige idee om een aantal duetten op te nemen & de banden liepen.
Tijdens de sessies op 17 februari 1969 namen de heren One too many mornings, I still miss someone & Don't think twice it's all right / Understand your man op. Van deze opnamen is One too many mornings te horen in de film Johnny Cash: The man and his music. Geen andere opname van deze sessie circuleert.
Wat wel circuleert, zijn opnamen van een dag later, 18 februari 1969 & ook de Girl from the North country, zoals die te vinden is op Nashville skyline, is opgenomen tijdens de tweede sessie van Dylan & Cash.
Vanaf vlak na deze sessies zijn er nogal wat geruchten geweest dat deze opnamen officieel uitgebracht zouden worden. Vooral producer Bob Johnston heeft meerdere malen laten doorschemeren dat er plannen waren om de Dylan / Cash duetten uit te brengen. Ik vraag me sterk af in hoeverre het ooit concrete plannen zijn geweest, of dat dit eerder onder de wensdromen van Bob Johnston geschaard moet worden.
Vandaag of morgen ga ik nog eens luisteren naar de duetten, het geheugen opfrissen.

Geen opmerkingen: