Dylan kort #643

Iets voor zeven uur ben ik mijn bed uit gegaan, de wind raast over de dakpannen waar ik onder lig, het geluid houdt me wakker. Voor half acht, na een kop koffie, begin ik de strooptocht over het net, op zoek naar nieuws / links voor een nieuwe Dylan kort. Niet dat het net op dit vroege uur al overstroomt met nieuw info, maar er valt zeker wel wat te melden.
Ik begin maar met een citaat: En het nummer "Blowin' in the Wind" van Bob Dylan brengt me terug naar die talloze keren met mama op de bank terwijl ze dit nummer zoetgevooisd zong met haar gitaar op schoot... De bron voor dit citaat is hier te vinden.
Bijna dagelijks lees ik over 'een nieuwe Bob Dylan' of 'de Bob Dylan van deze tijd' of iets dergelijks. Eén voorbeeld staat hier. Het feit dat Dylan nog steeds als maatstaf wordt genomen voor het de hemel inprijzen van nieuwe singer / songwriters, zegt genoeg.
Another site of Bob Dylan, de website met daarop afbeeldingen van de fantastische collectie ansichtkaarten, is verhuisd. Zie hier.
Met dank aan Corine voor haar derde reactie bij Dylan kort #641 - aanvullingen.
Van Blowin' in the wind zal, net als van Forever young en Man gave names to all the animals, een kinderboek gemaakt worden. De illustrator is Jon J Muth. Het boek komt in november uit en zal een cd bevatten met Dylans versie van Blowin' in the wind. Meer hier.
Volgens The Word Ho Chi Minh city zal Dylan op 10 april in Vietnam spelen. (Dit concert staat nog niet aangekondigd op Dylans officiële site).

Geen opmerkingen: