Bob Dylan in concert Brandeis university 1963 zal opnieuw uitgebracht worden

Eerder schreef ik hier al dat de release van de cd Bob Dylan in concert Brandeis universety 1963 door amazon is aangekondigd voor 12 april, sinds vandaag bevat Dylans officiële website meer informatie over deze aanstaande release.
Bob Dylan in concert Brandeis university 1963 werd in oktober 2010 weggegeven bij aankoop van The Original mono recordings of The Bootleg series volume 9. Deze 'gratis' cd kreeg - mede hier - meer aandacht in de media dan The Original mono recordings of The Bootleg series volume 9, omdat de Brandeis-cd, zoals die al snel kortweg werd genoemd, nu eenmaal in tegenstelling tot de twee andere releases, materiaal bevat dat nog niet eerder circuleerde onder verzamelaars.
Ik heb in de aanloop naar de releases in oktober behoorlijk wat moeite moeten doen om zeker te zijn van een Brandeis-cd, zo heb ik o.a. veel te veel geld betaald voor The Original mono recordings om een Brandeis-cd te pakken te krijgen. Niks 'gratis' cd dus.
Enfin, dat debacle hebben we inmiddels achter de rug.
Maar ik kan niet ontkennen dat ik me toch wel enigszins een melkkoe voel, nu de Brandeis-cd vanaf 12 april overal in de winkels zal liggen. Waarom heb ik in oktober zoveel moeite gedaan? Waarom heb ik toen - in verhouding tot de prijs nu - enkele tientjes (!) meer moeten betalen voor The Original mono recordings omdat er de 'gratis' Brandeis-cd bij zat.
Dat moest ik even kwijt.
Er zit uiteraard ook een andere, meer zonnige, kant aan het verhaal. Al die liefhebbers van Dylans muziek die in oktober niet de mazzel hadden om een exemplaar van de Brandeis-cd te pakken te krijgen, hoeven niet meer de absurde prijzen op bijvoorbeeld marktplaats te betalen om de muziek te pakken te krijgen. Ze hoeven alleen maar tot april te wachten, de Brandeis-cd krijgt namelijk een wereldwijde release & dit keer niet alleen op cd, maar ook als digitale download (iTunes?) en op elpee.
Ergens had ik gehoopt, gezien de lengte van de cd, dat aan de commerciële release van Bob Dylan in concert Brandeis university 1963 een aantal extra opnames toegevoegd zouden worden, bijvoorbeeld van het concert in Town Hall op 12 april 1963 - op de dag van release 48 jaar geleden - maar helaas, de nieuwe uitgave bevat alleen de opnames die ook al eerder op de 'gratis' cd stonden.
Voor de nieuwe uitgave heeft Michael Gray liner notes geschreven. Gray is natuurlijk vooral bekend als auteur van de 3 versies van Song & dance man en The Bob Dylan encyclopedia.
Tot slot wijkt het hoesje van de nieuwe release iets af. Het Columbia-logo staat niet meer rechtsonder afgebeeld, maar linksonder. Verder is er het woord "mono" aan toegevoegd.

Geen opmerkingen: