Dylan kort #655

Dank aan Erik voor zijn reactie bij De Grammys, nogmaals.
The Famous and the dead, een film waar ik niet eerder van heb gehoord, blijkt over een 16 jaar oude Bob Dylan fan te gaan, zo lees ik. Nu wil ik die film zien.
Volgens Dylans officiële website begint Dylans aanstaande tournee op 15 april in Singapore. Echter, elders op het internet zijn veel data, vóór 15 april, te vinden waarop Dylan concerten zal geven. Zo zijn de kaarten voor Dylans optreden in Taipei, Taiwan - op 3 april - reeds in de verkoop gegaan, als ik de informatie hier mag geloven.
Volgens Bill Pagels geweldige website, ziet het tourschema er zo uit:

3 april Taipei, Taiwai
6 april Beijing, China
8 april Shanghai, China
10 april Ho Chi Minh stad, Vietnam
12 april Hong Kong
15 april Singapore
17 april Fremantle, Australië
19 april Adelaide, Australië
20 april Melbourne, Australië
23 april Wollongong, Australië
25 april Byron Bay, Australië
26 april Byron Bay, Australië
27 april Sydney, Australië
30 april Aukland, Nieuw Zeeland

Het 'probleem' zit mogelijk in de concerten in China. Vorig jaar zou Dylan ook in China optreden, deze concerten gingen toen uiteindelijk niet door. Wat verder opvalt, is dat er nog hier en daar wat ruimte is voor eventueel extra concerten, zoals tussen 3 en 6 april, 12 en 15 april, 20 en 23 april, en 27 en 30 april.
Ik heb al meerdere malen geruchten gelezen over de concerten ná deze tournee & twee scenario's duiken steeds weer op. Scenario 1: concerten in Amerika in mei - augustus, concerten in Europa in september - oktober. Scenario 2: concerten in Amerika in mei - juni, concerten in Europa in de zomer.
Let wel: beide scenario's zijn nog niet meer dan speculatie, de tijd zal het leren. Of Dylan bij een eventuele tournee door Europa ook naar Nederland komt, is minstens net zo aan speculatie onderhevig.

Geen opmerkingen: