Dylan kort #3652

 Rolling Thunder Revue op dvd: volgens een bericht op Collectors Music Review komt de Scorsese-film over The Rolling Thunder Revue binnenkort uit op dvd. De site heeft het alleen over een release met regio-code 1 (Amerika). Of er ook een Europese release komt, is nog niet duidelijk. Zie hier.

Once Were Brothers: Distributeur Periscoop film heeft op haar website een lijst staan met locaties waar deze film draait, zie hier. (klik op de poster van de film en vervolgens op "waar te zien") [met dank aan Hans] Niet op de lijst: op 23 en 25 september draait de film ook in Zutphen. [met dank aan Rob] Mocht je andere locaties tegenkomen waar de film draait die niet op de lijst van Periscoop staan, dan hoor ik dat graag.

Gunter van Assche in De Morgen van 28 juli over de plaat Ploegsteert (2012) van Het Zesde Metaal: "Terwijl zijn [Frontman Wannes Cappelle] muzikale generatiegenoten in hun puberteit verslingerd raakten aan drum 'n bass, grunge, britpop liep de Wevelgemnaar een verslaving aan Willem Vermandere op. Die invloed is niet weg te denken op deze plaat, al knipoogt 'Ier bie oes' bijvoorbeeld net zo goed naar 'Blind Willie Mc Tell' van Bob Dylan." [met dank aan Hans]

Opheffer: "De laatste tijd stuurt ze me – omdat ze weet hoe ik over hem denk – de teksten van Akwasi’s raps op. Ik haal er mijn schouders over op. Ik antwoord met de nieuwe Bob Dylan. Toevallig vindt ze die ook goed.", zie hier.

"Murder Most Foul", een Nederlandse vertaling, zie hier.


1 opmerking:

Anoniem zei

"Collectors Music Review" is een site over bootlegs en grijze releases. De hier genoemde RTR DVD is dus geen officiële release;dat zou nog steeds de (dure) Criterion blu-ray zijn/worden waarvan eerder dit jaar sprake was, en waarover we vervolgens niets meer hebben vernomen.
Peter