aantekening #7527

Jerry Garcia werd geboren op 1 augustus 1942. Hij overleed op 9 augustus 1995. Onder liefhebbers is het gebruikelijk om ieder jaar tussen 1 augustus en 9 augustus nog wat meer dan anders de muziek van The Grateful Dead / Jerry Garcia te draaien. 

Ik denk daar ieder jaar te laat aan, ook dit jaar heb ik weer niks van The Grateful Dead of Jerry Garcia gehoord tussen 1 en 9 augustus, maar het toeval wil dat ik in de dagen tussen de eerste en de negende het boek over The Grateful Dead van Hank Harrison heb gelezen. Ergens in de eerste helft van dit boek kwam ik een zin tegen die ik - als de kans zich voordoet - op een tegeltje laat schilderen zodat het aan de muur boven mijn werkplek kan hangen. 

Ben je er klaar voor?

Komt 'ie:

Living between Dylan records can be catastrophic

Misschien schrijf ik de zin wel op een papiertje en stop dit in mijn broekzak zodat ik iedere keer als ik naar mijn sleutels grijp geconfronteerd wordt met deze woorden. Het geeft perspectief aan de gekte.


~ * ~ * ~


Het was vaste bezoekers van deze blog ongetwijfeld al opgevallen: ik was er even een weekje niet. Noem het vakantie. Ik was gewoon thuis, druk met 1001 en dingen en vooral met niks. Het bijhouden van de blog heb ik even links laten liggen. Soms is het (voor mij) goed om voor een korte tijd afstand te nemen. Wonen tussen Dylan-platen kan immers catastrofaal zijn.


~ *  ~ * ~


"Warm, hè?"

"Zeg dat wel. Ik zweet me de pleuris, man. Daar is niet tegenop te drinken."

"Je doet er niks tegen."

"Toch wel."

"Wat dan?"

"Als het zo warm is, draai ik New Morning. Iedere keer als 'Winterlude' voorbij komt, krijgt ik het koud."

"Dat werkt?"

"Heel goed zelfs. Alleen de regel 'Come on, sit by the logs in the fire' is effe doorbijten."

2 opmerkingen:

Unknown zei

Ik kan hier wel van genieten, zo'n blog die "nergens" over gaat. Het is ook te warm mensen.

Frans zei

Helaas, werkt bij mij niet, misschien omdat ik Winterlude zo'n beetje het slechtste Dylan nummer aller tijden vind. En zelfs een boek lezen over Napoleons veldtocht naar Rusland helpt niet om het koud te krijgen.