Dylan kort #1187

Op 2 december verschijnt niet alleen The Real Royal Albert Hall 1966 Concert - een 'los' album uit de boxset The 1966 Live Recordings, maar ook de dubbelelpee Live in Sydney 1966, zie hier.
Judas! het nieuwe boek van Clinton Heylin lijkt maar niet in Nederland leverbaar te zijn (behalve dan vorig weekend op de platenbeurs in Utrecht en voor een belachelijk hoge prijs via een derde partij op bol.com). Wie dit boek - en het is een aanrader - wil kopen is dus aangewezen op bijvoorbeeld Amazon. Zie ook hier.

3 opmerkingen:

Gerbrand zei

Ik heb een gesigneerd exemplaar via Badlands UK ontvangen. Een video van Heylin's signeer- en Q&A sessie daar vind je hier: https://dylanjudas.wordpress.com/2016/11/17/badlands-record-store-day/

Gerbrand zei

Een aantal interessante weetjes uit de bovenstaande Heylin video:
- De Sydney show (cd 1 en 2) werd gevonden in de (Australische) Nationale archieven 3 dagen voordat de box werd aangekondigd
- De Melbourne show van 19/4 (cd 35) werd gevonden 40 uur ! voor diezelfde aankondiging
- De electrische set van Sheffield is geen CBS opname maar net als de meeste amdere een mono opname van geluidsman Richard Alderson. Reden is dat de tapes van die set "overrecorded" zijn volgens Heylin. (Ik weet niet of daarmee wordt bedoeld: tape hergebruikt voor andere opname danwel opname "overstuurd", te hard)
- Van de acoustische sets vam Edinburgh, Bristol en Leicester ontbreken een aantal (niet gespecificeerde) songs op de tapes van Alderson. Die zijn op de cd's ingevuld met audience opnamen.
- En tenslotte: volgens Heylin is de negativiteit van het publiek zwaar overtrokken in de media van die tijd. Volgens hem was het bij de Gospel-tour veel erger. Maar dat is voer voor de volgende editie van The Bootleg Series.

tom zei

Dank Gerbrand! Da's nog eens info!! Goed werk.
Tom