Dylan kort #1185

De Nobelprijzen kunnen dit jaar op 10 december in Stockholm opgehaald worden. Bob Dylan heeft aan het Nobelprijscomité laten weten zeer vereerd te zijn met de prijs, maar helaas niet in staat te zijn om op 10 december naar Stockholm af te reizen, zie hier. [met dank aan Cas] Tot zover niks aan de hand. Er zit echter nog een addertje onder het gras: volgens het bericht is Bob Dylan verplicht om binnen de 6 maanden na 10 december een lezing te geven. Dat is vreemd. Iemand krijgt een prijs en wordt vervolgens verplicht een tegenprestatie te leveren.
Stel nou dat Bob Dylan geen lezing geeft, wat dan? Krijg hij dan een standje van het comité? Moet hij dan zijn prijs weer inleveren?
En mijn grootste zorg: als Bob Dylan zijn lezing niet geeft, moet ik dan die sticker van de nieuwe editie van Kronieken halen en terugsturen naar uitgeverij Nijgh & Van Ditmar?
The Bootleg Series Vol. 1 - 3 wordt op 27 januari 2017 opnieuw op vinyl uitgebracht. Dat lijkt mij goed nieuws voor iedere vinylliefhebber. [met dank aan Hans]

6 opmerkingen:

Anoniem zei

laat dat pedante toontje gewoon achterwege, Bob heeft al toegezegd dat hij de lezing zal geven

tom zei

Beste Anoniem (jammer dat ik niet weet tegen wie ik het heb),
Ik heb mijn werk niet goed gedaan, aangezien mijn toon op jou als 'pedant' overkomt. Ik streef nooit en te nimmer naar 'dat pedante toontje'.
Dat Dylan reeds heeft toegezegd een lezing te zullen geven doet niks af aan de absurditeit van het geheel. Ik vind belachelijk dat er eisen aan het krijgen van een prijs zijn verbonden.

Stel je voor: Ik loof een prijs uit voor de beste reactie die in 2016 op de blog is achtergelaten. Ik vind jouw reactie de beste, daarom krijg je van mij een Dylanpakket bestaande uit The 1966 Live Recordings, het nieuwe boek van Clinton Heylin en een paar tour t-shirts thuisgestuurd. Dat is mooi, maar... ik verwacht wel van je dat je voor 21 april bij mij komt om mijn auto te wassen. Doe je dat niet, dan verwacht ik niet alleen de ontvangen prijzen terug te krijgen, maar zal ik ook een andere reactie tot 'beste reactie van 2016' uitroepen.

Wat het Nobelcomité doet is een soortgelijk iets: ze geven een prijs, maar verwachten een tegenprestatie. Dáár heb ik moeite mee.

Tom

Anoniem zei

You're not him

tom zei

Beste Anoniem,
Jammer dat je niet verder komt dan een open deur intrappen en dan ook nog zonder je naam eronder te zetten.
Tom

Anoniem zei


Bedankt voor je standje. Succes verder met je grote zorgen en het inleveren van de sticker.

tom zei

Ik heb geen zorgen en ik geef geen standjes.
Het ga je goed, geniet van Dylans muziek.
Tom