Dylan kort #1078

MusiCares Person of the Year: Laat ik beginnen met nog twee filmpjes, zie hier en hier. De volledige tekst van Dylans toespraak is hier te lezen. [met dank aan Wim] Meer hier.
Trouw pakte groot uit in aandacht over Shadows In The Night. In Trouw van 5 februari een stuk van Wim Boevink met de titel "Zand, lijm en ziel" waarin hij vooral schrijft over Dylans stem. Het is te hopen dat Boevink Dylans MusiCares-speech heeft gelezen... [met dank aan Marnix en Hans] Een dag later, op 6 februari, plaatste Trouw nogmaals een recensie van Shadows In The Night, dit keer geschreven door Frank Straver. Straver is, net als Boevink, positief over Shadows In The Night. Toch irriteert de recensie mij. Ook hier weer geneuzel over Dylans stem. Daarnaast beweert Straver doodleuk dat Dylan een interview gaf aan Rolling Stone, terwijl hij een interview gaf aan AARP en heeft Straver het over "That Lucky old Son". Zo zie je maar, veel aandacht is niet altijd beter dan weinig aandacht...
Vinyl: De uitzending van Nieuwsuur van gisteren bevatte een item over de hernieuwde belangstelling voor vinyl. Afgezien van het feit dat het een aardig stukje is, zie je een aantal Dylan-albums voorbij flitsen (ik tel er 4, jij?) Zie hier. [met dank aan Wim en Peter]
Wie is de dame op de achterzijde van Shadows In The Night? Zie hier.
Jan Smit is beter dan Dylan (of verkoopt alleen beter), zie hier.
Iemand ooit gehoord van het nummer "Born Bob Dylan" van The Veronicas? Luister hier.

En nog een serie filmpjes van MusiCares, vers van Wim ontvangen (waarvoor dank!):
De jongere generatie over Dylan, zie hier.
Is dit dezelfde als hierboven? Ik twijfel, zie hier en hier.
En een alternatieve versie, zie hier.
En de zangeres waar Dylan het in zijn speech over had, zie hier.
En een fotoverslag, zie hier.
2 opmerkingen:

Anoniem zei

Bob Dylan heeft "Stand By Me" eenmaal tijdens de NET gespeeld, op 28 augustus 1990 in Merrillville, Indiana. Deze hymn is in 1905 geschreven door Rev. Charles Tindley. Te beluisteren op "The Genuine Never Ending Tour Covers Collection 1988-2000".

Floater

Anoniem zei

Het nummer "Red Hot" van Billy Lee Riley is terug te vinden tijdens de "HEAT" aflevering van Theme Time Radio Hour, zoals heel veel zaken die Dylan in deze speech ter sprake brengt terug te beluisteren zijn op TTRH. Naar mijn mening is TTRH van onschatbare waarde voor iedere Dylan liefhebber, voor iedere muziekliefhebber in feite. Een onderlicht meesterwerk van Bob Dylan.

Floater