Dylan nieuws #1

Een nieuwe serie? Misschien. Hier is in ieder geval de eerste aflevering van Dylan nieuws. Geen verzameling links - zoals voorheen in Dylan kort, maar nieuws.
Voor de liefhebbers van vinyl: ik lees net op de website van bol.com dat Music on Vinyl op 25 juli Before the flood uitbrengt. Het gekke is dat de website van Music on Vinyl hier nog geen melding van maakt.
Het tweede verrassende aan deze melding is dat het 'slechts' om één album van Dylan gaat. Het lijkt mij logischer dat er meerdere titels in één keer heruitgegeven worden. Op dit moment heb ik daar nog geen informatie over. We zullen zien.
De huidige tournee: Dylan heeft tijdens twee opvolgende concerten - Londen en Tel Aviv - een identieke setlist gespeeld. Tijdens het concert na Tel Aviv, in Milaan, speelde Dylan & band een drastisch gewijzigde setlist, met o.a. Visions of Johanna.
Meer vinyl: nog voor de officiële release - op vinyl - van Bob Dylan in concert Brandeis university 1963, dook een counterfeit persing - zeg maar een illegale roofdruk - van dit album op. De counterfeit is makkelijk te onderscheiden van de officiële release. De counterfeit heeft op de achterzijde van de hoes een identiek ontwerp als de cd-versie, terwijl op de aterzijde van de hoes van de officiële vinyl-release van Bob Dylan in concert Brandeis university 1963 de liner notes van Michael Gray zijn afgedrukt.
Sinds kort duiken er ook counterfeit-persingen van Good as I been to you op, op gekleurd vinyl.
De gisteren ontvangen nieuwsbrief van Isis meldt dat Dylan & band mogelijk in het najaar opnieuw naar Europa komen voor een serie concerten, maar dat nog niks zeker is. En nu maar duimen dat dit ten eerste doorgaat & ten tweede dat er een of meerdere concerten in Nederland op het programma komen te staan.

3 opmerkingen:

peerke zei

... en België, als het even kan.
;-)

tommy zei

ja, België ook graag!

Cas zei

Mocht Dylan onverhoopt niet naar Nederland (of België) komen, dan moet je vandaag of morgen naar Duitsland, want dichter in de buurt komt hij deze zomer niet meer.