bedevaart-boek

In de zomer van 1998 reden 'mevrouw Tom' & ik in mijn eerste auto - een ooit witte Nissan micra - naar Oudenaarde, op zoek naar Jotie T'Hooft. Natuurlijk wisten wij ook wel dat we Jotie T'Hooft niet zouden vinden, hij was immers al jaren dood, maar in Ouderaarde moest nog genoeg herinnering liggen om Jotie T'Hooft bijna te kunnen aanraken.
Met een boek vol adressen en aanwijzingen struinden we door Oudenaarde om te eindigen op Jotie T'Hoofts graf. Er moeten nog foto's zijn van mij naast het houten kruis. Direct naast de muur welke het kerkhof van het leven scheidde, stond de bloemkool ruim een meter hoog. Sommige dingen vergeet je nooit meer.
Zonder dat boek vol adressen en aanwijzingen, had ik Jotie T'Hooft nooit in Oudenaarde gevonden.
Het boek had mij op bedevaart gestuurd.

Ik ben een huismus. Het mag dan ook een wonder heten dat ik in 1998 in Oudenaarde ben geweest.
Mocht er ooit nog eens een wonder geschieden & ik naar New York reis, dan weet ik al welk boek in mijn rugzak moet: het recent verschenen Bob Dylan New York June Skinner Sawyers. ik heb dit boek gisteren gelezen, eigenlijk helemaal verkeerd. Dit boek moet je lezen wanneer je naar New York gaat. Het boekje staat vol adressen en aanwijzingen om Dylans voetstappen in New York na te lopen, van de Café Wha? naar Supper club, van Town hall naar Madison square garden, Dylans eerste appartement in New York - 161 west Fourth Street - via het Chelsea hotel naar MacDougal Street.
Bob Dylan New York is het ideale boek voor een trip naar New York, korte makkelijk te lezen stukjes & vol adressen en aanwijzingen.
Voor de thuisblijver, zoals ondergetekende, had het boek wel wat rijker geïllustreerd mogen worden.
Bob Dylan New York is absoluut geen 'must-read', maar wel aangenaam. Zet 'm maar niet bovenaan je lijstje, maar zet 'm er maar wel op.

Geen opmerkingen: