Uit de collectie van... #13 en #14

Gisteren was ik op de Mega platen en cd beurs in de jaarbeurs in Utrecht, twee keer per jaar het Walhalla voor de platenverzamelaar. Zoals iedere keer ga ik er met bepaalde verwachtingen en hoop naar toe en kom ik met andere platen en cd's thuis. Gisteren was geen uitzondering.
Ik ben nog nooit ontevreden uit Utrecht thuisgekomen.
Ik pik er twee aankopen van gisteren uit.
De eerste is de Amerikaanse persing, op cd, van Together through life, een persing met een 'foutje'. Dat 'foutje' zit 'm in het hoesje, op de voorzijde ontbreekt het deel dat in rood is gedrukt, waardoor het woord Together uit de titel is verdwenen:


Ter vergelijking hieronder de hoes zoals die er eigenlijk behoort uit te zien:



De tweede aankoop tijdens de Mega platen en cd beurs in deze Uit de collectie van... is een bijzondere uitgave van Time out of mind. Rond de release van dit album kregen journalisten in Frankrijk een speciale promoversie - een press kit - van Time out of mind. Deze press kit bestaat uit een kartonnen mapje met daarin (uiteraard) de cd, een Franstalig boekje over Dylan en Time out of mind en een kladblok. Hieronder scans van achtereenvolgens de voorzijde van de press kit, het boekje en een blad van het kladblok.



Opvallend is dat de titel van het album op deze press kit in het rood is gedrukt, terwijl deze op de cd-uitgave in het wit is gedrukt.

Ook iets opmerkelijks gekocht op de Mega platen en cd beurs? Laat het me weten / stuur scans naar tom_dylan@hotmail.com.

Geen opmerkingen: