Dylan kort #3648

Rough And Rowdy Ways: ik heb nu 2 exemplaren van Rough And Rowdy Ways op zwart vinyl gehoord en beide platen laten een storing / bijgeluid horen in "Mother Of Muses". Ik heb dit niet gehoord met het exemplaar op groen vinyl dat ik heb gedraaid. Zijn er meer mensen die problemen hebben ondervonden bij het draaien van Rough And Rowdy Ways op zwart vinyl?
BOBCast aflevering 5 komt zal vandaag online komen te staan, zie hier.
Koos Meinderts is te gast in Nooit Meer Slapen in de nacht van 14 op 15 juli. Rond 25:40 gaat het over "Bob Dylan's Dream", luister hier. [met dank aan Hans]
Jan Andries de Boer kiest zijn favoriete concertopnamen. Een van zijn keuzes is Trouble No More, zie hier.
Adriaan Mout: "En de muziek van North Sea Jazz compenseer ik met de nieuwe cd van Bob Dylan: Rough and Rawdy Ways, zijn 39e studioalbum, een meesterwerk en misschien wel zijn beste ooit!", zie hier.
Gerard ter Horst luisterde naar Dylans gehele oeuvre en schrijft daarover in Nederlands Dagblad. De eerste, algemene column verscheen op 26 juni (zie hier). Ter Horsts column van 16 juli gaat over "The Lonesome Death Of Hattie Carroll". Ter Horst schrijft onder andere: "het nauwelijks verholen racisme dat Dylan aan de kaak stelt is voelbaar in de protestsong maar wordt door hem nergens expliciet genoemd. Dat Carroll zwart is en Zantzinger blank, je voelt het maar hij zegt het niet.", zie hier (abonneeslot) [met dank aan Gertjan]

6 opmerkingen:

Jochen zei

Je kunt het aan Chris Shaw zelf vragen. Hij geeft antwoord. Zoals gisteren:

Can we expect any appreciable sonic differences to the cd or is it mastered the same?

chrisshawmix@chrisshawmix
21 u
Als antwoord op @Bakero1973
Mastering is the same - just the added warmth and vinyl goodness…
Sounds great. The Euro pressing is ever so slightly better.

Frans zei

En nu heb ik dus problemen met de gele versie. Ik heb een stuk of zes keer geprobeerd Murder Most Foul op te zetten en iedere keer slaat ie over ('t was a dark...63). En ik hoor gekraak en het is pas de tweede keer dat ik de plaat draai.

tom w zei

Dat is flink balen, Frans. Kun je 'm omruilen bij de winkel?

Anoniem zei

Hai Frans

Als dit bij de eerste keer draaien nog niet het geval was, dan ligt het aan de binnenhoes. Ik vervang die kartonnen ondingen altijd meteen door geplastificeerde... het is treurig... Soms kan wassen verhelpen, zijn er resten tussen de groeven blijven zitten. De hemel beware ons wanneer zou blijken dat het persen te oppervlakkig en snel is gegaan, want dan ... wordt dit een algemeen probleem. Hoewel ik nog steeds geen probleem heb, afkloppen.

groet hans altena
(zo helpen ze de vinyl liefde wel om zeep)

Anoniem zei

Het regent klachten op zowel het Expecting Rain forum als het Steve Hoffman forum over de kwaliteit van de vinyl persingen.
Alleen de olijfgroene versie heeft geen problemen.

Frans zei

Wassen heb ik geprobeerd en het helpt niet, sterker nog, het wordt alleen maar erger, ik heb de plaat afgezet nog voor het eerste couplet van I Contain Multitudes voorbij was. Met binnenhoezen heb ik nooit een probleem gehad. En de winkel is morgen weer open, op het kassabonnetje staat dat ruilen mogelijk is in het geval van een mispersing. Ik begin te denken dat dat het geval is.