Dylan kort #1334

Tom Barman in de Morgen van 6 juni: "Vijf, zes jaar later zagen sommige mensen mij nog in de eerste plaats als een politiek creatuur. Wat ik niet ben. Bob Dylan heeft dat ook meegemaakt. Ik wil mij niet met hem vergelijken, maar als ik één ding met hem gemeen heb, dan wel die categorieke weigering om je in een bepaalde hoek te laten duwen." [met dank aan Hans]
de Gelderlander: "Dat de filmpjes van Van Druten de hele wereld overgaan en gewaardeerd worden is kort geleden duidelijk geworden. Hij maakte een opname ter gelegenheid van de 79ste geboortedag van Bob Dylan. Muzikanten en vertellers brachten een ode aan deze wereldberoemde artiest.", zie hier.
Club van 27: in Schiedam is een tentoonstelling met foto's van leden van de club van 27, muzikanten die op 27-jarige leeftijd overleden (Jimi Hendrix, Kurt Cobain, etc.) Algemeen Dagblad (8 juni) schrijft over deze tentoonstelling. Bij het artikel staat een foto van twee mannen die staren naar een foto van Bob Dylan.


Bob Dylan was - als ik me niet vergis - 27 jaar toen toen bewuste foto werd gemaakt, maar hij behoort zeker niet tot de club van 27 aangezien hij springlevend is. [met dank aan Pieter] Zie ook hier en dan valt op dat er nog een foto van Dylan staat, nog in het plastic verpakt.
Hans de Booij: "Dylan gebruikt het ook, de hele tijd". Weten waar dit over gaat? Luister na de uitzending van Miss Podcast van 9 juni, minuut 16, hier. [met dank aan Herman]
Een reactie op een reactie: In VPROGids 23 staat een brief van Kees van de Wiel afgedrukt. Deze brief is een reactie op de Dylan-aandacht in gids #21 (zie hier). Gids #24 (13 juni) bevat een reactie van José Geerlings op de brief van Van de Wiel. [met dank aan Herman en Hans]


Vink, het podcastprogramma bespreekt de BOBCast, luister hier, vanaf ongeveer 16 minuten. [met dank aan Herman]
NPO2 Extra zendt vanavond om half 9 The Last Waltz uit. [met dank aan Herman]


Franska: "80 jaar: singer-songwriter Bob Dylan en schrijver/schilder Jan Cremer", zie hier. (Cremer is inmiddels 80, Dylan nog niet. De twee mannen in één adem noemen is linke soep, Cremer heeft zoveel onzin over "zijn vriend" Bob Dylan de wereld in geslingerd, dat kan niet uit 1 duim gekomen zijn... Zie onder andere hier en hier.)
Rough And Rowdy Ways: Op de website van fanzine Isis staan foto's van het nieuwe album. Zie hier. Het lijkt er op dat de achterzijde van de hoes de foto van John F. Kennedy met de titel "Murder Most Foul" bevat. Het lijkt een bevestiging van wat ik eerder schreef: de keuze om "Murder Most Foul" op een aparte schijf te zetten, wijst er op dat dit nummer geen deel uitmaakt van het album Rough And Rowdy Ways, maar op zichzelf staat. Het feit dat de titel Rough And Rowdy Ways niet te vinden is op de tweede cd, afgaande op de foto's die er zijn van het album, bevestigt dit.
Daniel Romano neemt Dylans Infidels opnieuw op, stuurt het resultaat naar Dylan met de boodschap "zo had 't gemoeten", aldus Jos Kessels, zie hier
Dat album kan hier beluisterd en gekocht worden. Eerste indruk: Romano heeft niet de stem om deze songs te kunnen dragen. Klassiek gevalletje zelfoverschatting.
Nannie Schuller vertelt over "Blowin' In The Wind", zie hier.
Volksuniversiteit Wageningen: "Zo wordt er ook aandacht besteed aan muziek, lezingen en film zoals de documentaire 'Don't look back' over Bob Dylan", zie hier.
Joke Buis zingt "Tot jij mijn liefde voelt", een door Menno van der Beek gemaakte vertaling van "Make You Feel My Love". Zie hier. Hoeveel Nederlandse vertalingen zijn er inmiddels van dit nummer? 
Stadbeiaardier Nijmegen speelde onder andere Dylans "Blind Willie McTell", dat lijkt mij een cover voor de categorie rariteiten, zie hier.
Els van Swol over het boek Jong in de jaren zestig, zie hier.


1 opmerking:

Frans zei

Het is toch grappig om te zien hoe gauw fans (niet alleen van Dylan) op hun teentjes getrapt zijn. Ik ben ervan overtuigd dat die Kees van de Wiel een Dylan fan is die teleurgesteld is in zijn idool en dat José Geerlings daar dan weer gefrustreerd over raakt en een boze brief schrijft zonder te merken dat er in de boze brief van Kees niets stond over een Dylan die onverstaanbaar is of met zijn rug naar het publiek staat. En Kees heeft weer niet opgemerkt dat ome Bob die Nobelprijs wel degelijk heeft opgehaald. En zo heeft iedereen weer z'n eigen waarheid.