Dylan kort #235 - Het kerstalbum "Christmas in the heart" en meer


In mijn mailbox vond ik een mailtje van platenmaatschappij Columbia met de officiële aankondiging van Dylan's kerstalbum Christmas in the heart. Dat is even schrikken, ik heb niks met kerst of kerstmuziek. En de hoes van Christmas in the heart voldoet zo ongeveer aan mijn ergste nachtmerries, om nog maar van de titel te zwijgen. Maar goed, eerst maar luisteren voor het oordelen.
Het album komt in Amerika op dinsdag 13 oktober uit (in Nederland waarschijnlijk een dag eerder).
Christmas in the heart bevat o.a. Here comes Santa Claus, Winter wonderland, Little drummer boy en Musta be Santa.
Al Dylan's Amerikaanse royalties van Christmas in the heart gaan naar Feeding America.
Alja Spaan over Theme time radio hour - sorry Alja, ik weet zo niet welke website je tegengekomen bent - en het inspreken van navigatiesoftware.
Theme time radio hour, wat zou het toch heerlijk zijn wanneer er ook nog een seizoen 4 komt. De 100 afleveringen die samen seizoen 1 t/m 3 vormen, heb ik allemaal met plezier beluisterd, vaak in de auto.
Het zou me niet verbazen wanneer de kerst-aflevering van Theme time radio hour als 'extra'-cd bij een luxe uitvoering van Christmas in the heart zit, maar dan, dat zou wel erg voor de hand liggen en zelden zijn de cd-uitgaven van Dylan's muziek voor de hand liggend.
Dylan en de tom tom, hier, hier, hier, om er drie uit een enorme lijst met websites die melding maken van Dylan's nieuwste plannen te kiezen.
Jim Dickinson, te horen op Time out of mind, is overleden.
Christmas in the heart, hier.

2 opmerkingen:

jesper zei

Ik vind het eigenlijk wel cool. Ongelofelijk Amerikaans natuurlijk, wat dat betreft zijn Europeanen gewoon niet de doelgroep. Maar het wel een onverwachte zet. Dylan is de laatste 15 jaar allerlei soorten 'oude man' geweest - overdenkend, chagrijnig, boos, religieus, rootsy, bluesy, en met Together Through Life ook soms blij - en dan is nu eindelijk vrolijk, vroom en vredelievend aan de beurt. Ik ben wel benieuwd.
Ik hoop alleen dat het niet zó Amerikaans zoetsappig wordt dat ik er niet doorheen kan luisteren.

yapyap zei

Zeker onverwacht. Ben erg benieuwd wat het gaat worden. Zolang de kerstbelletjes achterwege blijven en hij gewoon z'n eigen band gebruikt kan het wel eens verassend leuk zijn.

En erg grappig hoe een intro tekst tot het nummer 'Lonely Avenue' van een Theme Time Radio aflevering van vorig jaar opeens in alle media opduikt als 'Dylan die aankondigt zijn stem aan een navigatie systeem te verbinden'.