Dylan kort #98

De opzet van Dylan kort is dit keer iets anders, niet alleen links naar berichten op het net, maar ook korte citaten uit de berichten op het net. Kijken of het bevalt, feedback altijd welkom. Ook de gebruikelijke foto heb ik dit keer achterwege gelaten.
 
De Volkskrant 20 november:
Misschien is pastoraal dan een beter woord. De nummers van Fleet Foxes uit Seattle zijn wellicht eerder verwant met Engelse folk dan Amerikaanse country. Het naar de band vernoemde debuutalbum is een anachronistisch juweeltje vol met ballades en hymnes die een oeroude schoonheid in zich dragen, geschraagd door vier-soms vijfstemmige harmonieën.
Dat Engelse klopt wel volgens Pecknold. Dat komt door Bob Dylan. 'Toen ik ontdekte dat zijn Girl From The North Country eigenlijk geworteld is de Engelse folktraditie ben ik daar verder in gaan zoeken.'
Algemeen dagblad 20 november:
,,Op mijn 8ste leerde ik Bob Dylan kennen,'' vertelt voorman [van Gem] Westerik. ,,Toen begon ik al eigen liedjes te schrijven."
Peter Peek op Management site:
Waarom steeds weer veranderen? Telkens weer aanpassen? Omdat we niet anders kunnen. Veranderen moet, willen we bijblijven. Bob Dylan vereeuwigde de gedachte al eens in klassieke klanken: "The Times, They Are A-Changin'". Dat geldt nu nog meer dan in de woelige jaren zestig. Concurrentieontwikkelingen, demografische verschuivingen, sociaaleconomische trends, technologische innovaties: de wereld staat niet stil en corporate Nederland beweegt mee. Een moetje dus.
Hele column lezen? klik hier.
Noord Hollands dagblad 18 november:
Filmtheater De Fabriek in Zaandam heeft gisteravond besloten de westernklassieker 'Pat Garrett & Billy the Kid' (1973) niet te draaien. Volgens interim-directeur Peter Groeneveld was de kopie te slecht van kwaliteit, zegt hij in Dagblad Zaanstreek.
Verder lezen, klik hier.
Space van muziek:
Het nummer Make you feel my love van Bob Dylan wordt meer en meer gecovered en wordt zo een echte klassieker. Het staat bijvoorbeeld op het debuutalbum van Adele (Cold shoulder, Chasing pavements) en is nu op single uitgebracht.
Vandaag is het 4 jaar geleden dat Bob Dylan's American journey 1956 - 1966 opende, meer hier.
De film Der Baader Meinhof Komplex: Na die repetitieve scènes laat regisseur Edel de kijker afgestompt achter. Met als antwoord op al dat geweld slechts het geijkte protestliedje van Bob Dylan. Hele artikel hier.
Peerke over Dylan & the dead: Er staan slechts zeven nummers op en geen enkel daarvan is de moeite waard. Dylan worstelt zich mompelend door de teksten, hele lappen overslaand of door elkaar haspelend. Het hele stuk lezen? klik hier.
 

 

Geen opmerkingen: